Наше момиче ще атакува „Гинес“ за прекарал най-много време на рекордно високи температури. Силвия Манолева от четири години живее в САЩ и решава да се хвърли в сериозно предизвикателство – да преживее цял месец на 55-градусова жега в пустинята Мохаве край Лас Вегас. Силвия, която е на 27 години, няма да е сама, а с още няколко приятели. Единственото, което ентусиастите ще вземат със себе си в караваната, която ще наемат, е вода, слънцезащитни кремове и лосиони, задължителната аптечка и храна, пише България Днес.

„Няма да използваме вентилатори, няма да имаме и климатик. Там се намира най-горещата точка на континента, известна като Долината на смъртта“, разказва красавицата. С приятелите си ще обиколят и запуснати градове, които заради пустинята са почти погълнати от пясъка.

Когато отишла в САЩ, Силвия дълго време работила в казино в Лас Вегас, но накрая й омръзнало, а и успява да събере сериозна сума спестявания. Затова и решава да си организира „екстремна почивка“ за месец заедно с приятелите си Линда, Майкъл, Торънс и Шерън.

Българка атакува "Гинес" с месец в Долината на смъртта (СНИМКА)

„Ще изпратим местоположението, на което се намираме, на близките си. Не искаме да сме безразсъдни, както биха решили някои хора – подобно преживяване в модерния свят няма как да се случи“, откровено е младото момиче.

Силвия, която е от Велико Търново, разкрива, че и в България не избира друг вид почивка освен на къмпинг или палатки на Иракли.

„Но в пустинята със сигурност ще имаме критични моменти! През лятото температурата надвишава 55 градуса, въпреки че има и разнообразна растителност“, казва Силвия.

Целта на младото момиче и приятелите й е да влязат в рекордите на „Гинес“ за най-дълъг престой в Мохаве, като приключението ще започнат навръх старта на астрономическото лято – 21 юни.

Още от Любопитно


loading...