скална формация Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия има 4000-годишна скална формация, наречена Ал-Наслаа, която изглежда разрязана наполовина с лазерна точност. Никой не знае със сигурност как се е случило това … Някои казват, че древните цивилизации може да са били по-напреднали, отколкото се посочва в книгите по история, пише сайтът HiddenTruth.

Световноизвестната скална формация Ал-Наслаа се състои от два големи пясъчника върху естествено “легло” с малък размер. Но това, което наистина привлича погледа е перфектното разделяне между двата камъка, което изглежда сякаш е направено с лазерен лъч.

Разделянето на тези два пясъчника предизвиква много спекулации в интернет. Много хора са изумени от перфектното разделяне на двата пясъчника. Пукнатината е прецизна и права.

Ал-Наслаа е един от многото камъни в Тайма Оазис, които имат уникален външен вид.

Неразгаданата тайна на ал-Наслаа в Саудитска Арабия

Тайма Оазис е голям оазис с дълга история на заселване, разположен в северозападна Саудитска Арабия, където търговският път между Ятриб (Медина) и Дума (ал-Джауф) започва да пресича пустинята Нефуд.

Писмените източници от Тайма и околностите й се характеризират с ранните северозападно-арабски тайманитски (тамудически) и арамейски текстове, концентрирани върху I хилядолетие пр. н. е. Независимо от това, досега историческият образ на Тайма се формира главно от чужди източници.

В асирийските текстове от IX в. пр. н. е. се споменават арабските племена. Топонимът Тайма се среща в текст от началото на VIII век пр. н. е. от средния Ефрат, преди да бъде споменат в контекста на данък, който трябва да бъде предаден на асирийския цар Тиглатпаласар III.

По-нататък, в библейски източници, Тайма се споменава като търговски пункт. Въпреки новите клинописни текстове от самия Оазис и от известните източници от периода на Ахеменидите, видът на връзките между Тайма и по-големите политически единици от късния вавилонски и ахеменидски период е малко известен.

Скалното образувание Ал-Наслаа създава объркване сред геолозите и историците, откакто е открито за първи път, тъй като никой не може да обясни как точно двете скали се разделят толкова перфектно.

Двата пясъчника и пиедесталът могат да бъдат приписани на естествени елементи, но перфектното вертикално разделение изглежда създадено от изкуствено.

Много геолози смятат, че перфектното разделяне е поради естествени причини, като тектонски движения. Според тази теория, ако Земята се измести дори малко, би било достатъчно да накара скалата да се напука и да се раздели на две.

Други учени смятат, че разривът е разломна линия, тъй като материалът около разлома обикновено е по-слаб и по-лесно ерозира. Има обаче и такива, които смятат, че Ал-Наслаа е образувана от вулканични насипи, така че някои от по-слабите минерали са се втвърдили там, преди да бъдат изкопани.

Но, всъщност няма научно обяснение за този феномен …

Други предположения казват, че Ал-Наслаа е дело на напреднала древна цивилизация или извънземни. И двете теории възникват, поради перфектното вертикално разделяне.

Оказва се, че към перфектно правата разделителна линия, на повърхността на този странен камък има древни скални рисунки. В близост до разделената част се вижда картина на кон и човек. Но, саудитските геолози и досега не са успели да разкрият произхода на картината.

Вижте още:
Кои са най-древните цивилизации на планетата?Кой са най-древните цивилизации, съществували на планетата? Говорим за цивилизациите, за които знаем…Dec 1 2021skafeto.com

Най-голямата археологическа находка в света – Златото на БактрияОще през 1978 г. става известно, че руско-афганска експедиция от археолози, при разкопки в Афганиста…Jul 17 2021skafeto.com

Древна плоча разкрива, че Вавилон е познавал тригонометрията преди ПитагорПлоча от Вавилон, известна като Plimpton 322, е един от най-сложните и интересни математически обект…Aug 14 2021skafeto.com

Погребана над 4000 години, древна култура може да преосмисли „Люлката на цивилизацията“Как малко известно сред широката публика място на име Джирофт, може да промени позната ни история? Н…Mar 27 2021skafeto.com


loading...