скандална туристическа класация

Вкараха България в скандална туристическа класация, която показва някои традиции в различните държави. За съжаление, тя не е особено положителна и може да бъде възприета негативно от хората. Традициите са страхотни, пишат от pochivka.blitz.bg. Понякога те изглеждат екзотични за другите нации … И още по-лошо е, че са свързани с катастрофалната бедност на семейството, която принуждава родителите да действат според обстоятелствата. И още по-тъжно е, когато бедността и традициите вървят заедно в една и съща държава.

За мнозина вероятно изглежда чудовищно, че дори през 21 век можете просто да си купите жена за пари. И то не за малко, а завинаги. Булка, бъдеща съпруга. И, разбира се, този, който има парите, прави избор. Каквото иска, ще си го купи. Жените в тези държави са стока. Класацията е направена от един от сайтовете за пътуване и най-тъжното е, че България попада сред тях. Ето какво се казва още в пътеводителят.

5. Виетнам
В тази азиатска страна продажбата на дъщерята в семейството да се омъжи за пари е истински бизнес. Разбира се, не всяко семейство прави това във Виетнам. Но има такава традиция и тя е само на няколко десетилетия. Всичко започва по време на войната във Виетнам, когато американските военни си тръгват и оставят виетнамските красавици поругани. Войната свършва, но някои американци продължават да живеят с виетнамки. И сега има специализирани сайтове, където можете да изберете булка от Виетнам с няколко клика. Но най-важното – трябва да накарате бащата или братът да се съгласят за откупа. Не е необходимо да общувате със самата булка.

4. Афганистан
Там, като цяло, всичко свързано с брака е традиция и история. Обикновено откупът за булка винаги се плаща и надвишава средната заплата в Афганистан с няколко десетки пъти. Там ценят своите момичета. Има много чести случаи, когато в Афганистан младите момчета изпадат в огромни дългове, само за да дадат пари за момичето, което обичат на семейството й.

3. Чад
Един от щатите в Централна Африка. Там като цяло даването на пари за дъщерята в семейството е вековна традиция. Нещо повече, никой изобщо не пита момичето. Който даде повече, ще го получи. А дъщерята обикновено се предлага от бащата на семейството. Не е чудно, че степента на грамотност на жените в тази страна е под 12% …

2. България
Естествено, не всички момичета в тази европейска държава се омъжват за пари. Става въпрос за момичетата от циганската общност на Калайджиите или т. нар. кардараши. Това е етническа, циганска група със собствени закони. Традицията им е проста, но за хората от 21 век, на пръв поглед, просто дива. 4 пъти в годината на определени места се организират „булчински пазари“, където момичетата трябва да се покажат в цялата си красота, за да бъдат купени… Момичетата започват да ходят на тези „пазари“ веднага след пубертета, пише още туристическия сайт.

1. Судан
В тази държава действат най-драстичните порядки по отношение на младите жени и встъпването им в брак. И това дори не е традиция като такава, това е факт от живота в една от най-бедните страни в света. Всичко е просто. Момичетата са отгледани само с една цел – да ги продават. Често пазарлъкът започва още, докато са деца. Можете да наддавате не само с пари, които местното население практически няма, но и с крави и всякакъв добитък, така необходим в бедните домакинства.

Вижте още:Пловдив в класация за най-романтични дестинации на БалканитеСайтът за пътуване, приключения и изследване на най-различни култури, народи и държави CultureTrip с…Nov 7 2019skafeto.comВижте кои жени са в класацията за най-красивите българкиАбсолютен факт е, че няма друга като българската красота. Нашите черти са толкова разнообразни, че в…Sep 27 2019skafeto.com

loading...