сокът на киселото зеле

Сокът на киселото зеле в повечето случаи у нас се ползва само като средство за справяне с махмурлука. Когато обаче се замислим, се оказва, че той може би има повече полезни свойства, отколкото предполагаме и днес ще ви представим кои са те.

След дългата серия от празници е време за възстановяване и изтрезняване, и то експресно, защото само след няколко дни Ивановците и Йордановците ще подготвят нови софри. Най-бързото решение за прогонването на махмурлука се крие в мазетата и терасите на домовете ни – зелевият сок. Някои хора прибавят към него и апетитни добавки с цел по-бързо изтрезняване, а и засищане, припомня Нова телевизия.

Освен като лек срещу махмурлука, киселото зеле е познато и като един от най-добрите антиоксиданти. „То е една от тайните и за хубава кожа. Подмладява я и намалява бръчките. Подобрява и вида на ноктите и косата, както и обмяната на веществата“, заяви диетологът Енджи Касабие. Невероятните качества на киселото зеле са известни не само в България, а и в Южна Корея, където то е познато като кимчи. Въпреки различните варианти, то е неизменна част от корейската трапеза и важен фактор за дълголетието на хората там.

„Кимчито е вкусно и полезно. Корейската трапеза не е пълна без него. Дори и някой да не го харесва, то трябва да присъства на масата“, каза още Касабие. По данни на Световната здравна организация южнокорейците ще имат най-дългата продължителност на живота. Родените през 2030-та момичета ще живеят средно 92 години, а момчетата – 84. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Какво се случва с хората, които ядат кисело зелеХората, които ядат кисело зеле, са на практика 2/3 от българите. Рядко се случва някой да не обича к…Nov 14 2019skafeto.comЗимата чука на вратата: Ето как да си направим ароматно и хрупкаво кисело зеле в бурканиВсеки знае, че най-подходящите съдове за приготвяне и съхранение на ароматно и хрупкаво кисело зеле …Nov 8 2019skafeto.com


loading...