социализма в България

По времето на социализма в България неграмотността и бедността в българското село бяха ликвидирани (както и в цялата страна), а хората си построиха нови и големи къщи, защото всички имаха работа в ТКЗС, а и много големи и малки заводи имаха цехове там.

Занимаваха се допълнително със земеделие, изкарваха не лоши доходи и дори реализираха продукцията си за износ. Почти във всяко село имаше училище, детска градина и здравен пункт, та дори и кино. Въобще кипеше живот, а лятото беше пълно с деца.Спомени от соца: въпреки, че всички крадяха, имаше за всичкиВсички имаха работа. Навремето за всички имаше работа. Бяхме първи в Европа по висшите, дипломите се…Sep 29 2017skafeto.com

За жалост, селското ни стопанство бе унищожено. А то не само изхранваше страната ни с продукти родно производство, но и заливахме Европа с тях, за да опитат и те там български, истински и качествени плодове и зеленчуци.

Селата ни се обезлюдиха, защото хората нямат препитание, а младите бягат навън. Над 200 села са изчезнали от картата на България, а над 500 са с по-малко от 10 жители. Такава е, за съжаление, днешната тъжна и жалка картинка.
Източник: retro.bgСпомени от соца: В младоженската ни квартира имаше само легло, дюшек и юрган! Вижте разказа на тази дамаВсеки има различни спомени от соца. На мнозина те са изпълнени с носталгия, но има и такива, чиито с…Mar 19 2017skafeto.com


loading...