вредна храна

Всеки от нас е изиптвал нужда от вредна храна. Това са онези моменти, когато съвсем целенасочено си търсим нещо мазно и от типа „бърза храна“, с което да заситим глада си и не искаме и да чуем за друго. Оказва се, че този порив има своето научно обяснение.

Лошият сън силно влияе върху това кои храни избираме през деня, предават от blitz.bg. Хората с лошо качество на съня често избират и имат желание за по-лоши и нездравословни храни, предава БГНЕС. Липсата на сън засяга много от жизнените ни функции и с течение на времето може да причини разстройства и заболявания. Проучване на Северозападния университет в Чикаго установява, че когато спим лошо или недостатъчно през нощта, ние сме по-склонни да ядем чипс, сладкиши и шоколади на следващия ден.

Когато сънят е нарушен, определени части на мозъка не получават достатъчно информация, което сигнализира, че няма достатъчно енергия. И най-бързият начин да се случи това са т.н. „фаст фууд“, които осигуряват незабавна енергия – точно това, от което се нуждае тялото. По време на експеримента са тествани мъже и жени на възраст между 18 и 40 години в две групи. Едната е спяла 7-8 часа през нощта, другата по-малко от 6 часа.

Онези, които били с по-малко сън, са консумирали нездравословни храни, пълни с калории и захари, докато тези с достатъчно сън са комбинирали правилно храната. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Хапваме ги често, но може да фатално за здравето: Д-р Людмила Емилова разкри коя е най-вредната хранаИзвecтният диeтoлoг д-p Людмилa Eмилoвa paзĸpи ĸoя e нaй-вpeднaтa xpaнa, ĸoятo бългapинът cлaгa нa т…Jun 7 2018skafeto.comЕнджи Касабие разкри как да слабеем без диети и коя е най-вредната хранаКрасивата д-р Енджи Касабие представи пред журналисти новия си проект, по който работи заедно с вирт…Feb 25 2019skafeto.com


loading...