Стефан Данаилов Аня Пенчева

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Суперзвездите на българския театър и кино Стефан Данаилов и Аня Пенчева ще бъдат най-горещият дует на сцената на Народния през пролетта в премиерната комедия за нещата от живота, озаглавена „Актрисата”.

В понеделник аристократичният дом на Ламбо в центъра на София се превърна в импровизирана репетиционна зала, съобщава вестник „Ретро“. В уютния вестибюл на големия актьор се състоя четенето на пиесата, с която Данаилов триумфално ще се завърне на сцената. С дългогодишната му колежка и близка приятелка Аня Пенчева те се срещнаха за последно в култовото представление „Жените на Джейк”, което се игра юбилейно и за 60-ия рожден ден на всенародния любимец.

„Поканих журналисти, защото нямам спомен да сме правили публичен прочит на пиеса. Мисля, че е интересно да се следи процесът на създаване на една творба, не само крайния резултат. Репетиционният процес ще протича главно в моето „студио” у дома, тук работя, тук давам и интервютата си“, заяви Данаилов.Сестрата на Стефан Данаилов чакала дете от Иван Славков. Първата й голяма любов бил Иван КондовГолямата актриса Росица Данаилова почина внезапно преди седмица, а в последния й земен път я изпрати…Oct 4 2018skafeto.com

По случай старта на репетициите бе поднесен изискан мини коктейл и всички си пожелаха успех с чаша розе – основното питие в този дом по думите на домакина.
„Някои ме изкараха едва ли не сакат, но ментално съм бил добре“, смее се Ламбо. „И като установих, че съм ментално добре, взех решение да направя тази пиеса. Попадна ми благодарение на колежката Аня Пенчева и се оказа, че имало роля за мен – на дърт пиргишин, любовник. С удоволствие приех. С колежката Аня е много забавно, тя е щурава артистка, готова на всичко. Само не знам как ще я направя по-стара за пиесата. Днес ми вдигна луд скандал – ти луд ли си, няма да стане, ми каза. А аз викам, я да видим дали ще стане. Остаряването е красиво, вижте аз как красиво остарявам“, пошегува се Ламбо.

„Ще се видим на 2 май, когато трябва да излезем да се поклоним пред публиката на премиерата в Народния театър, само не знам дали ще мога да ходя, или ще бъда на стол на сцената, тъй като не мога дълго да стоя прав“, призна актьорът, който е с крехко здраве.

Данаилов е постановчик на „Актрисата”, а режисьор е неговата племенница Росица Обрешкова. Участват още Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Иван Панев, Павел Иванов, а авторската музика ще е на Иван Лечев.

„Работата със Стефан е вълнуваща, защото е среща на двама стари приятели – каза Аня Пенчева. – Кариерата си е кариера, но когато в работата има хумор и уважение, репетициите се превръщат в нещо, което никой учебник не може да опише. В нашата професия невинаги режисьорското разпределение ти позволява да играеш с приятели.

В последните години в това отношение съм голяма късметлийка”, призна Аня, която не крие вълнението си от предстоящото представление, вече предварително обявено в арт гилдията като театралното събитие на годината.

Тя уточни, че пиесата „Актрисата” й е била подарена преди две години от режисьора Бойко Илиев.

„Беше я намерил специално за мен. След разговор с директора на Народния театър Мариус Донкин Бойко с кавалерски жест я отстъпи на Стефан Данаилов. На Стефан му се четат стотици пиеси и той трудно харесва нещо. Миналото лято на фестивала в Царево аз му дадох да прочете „Актрисата”. И той каза: Е, това нещо ми се работи. Тогава Бойко Илиев се съгласи да я преотстъпи. Което е страшен жест – Бойко две години ме чака да я направим. Такова кавалерство в нашите среди не е често срещано”, коментира Аня.Синът на Стефан Данаилов Владимир нехаел за завещанието на баща си, заробил се с кредит за $500 000Наследникът на легендата на българското кино Стефан Данаилов изтеглил колосален кредит в размер на п…Aug 22 2018skafeto.com