Стефан Данаилов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Дори и в заника на своя живот Стефан Данаилов е правел планове за нови роли и спектакли, защото, докосвайки се отново и отново до театъра, е получавал своята лечебна доза живец. Това разкри племенницата на Мастера, преподавател в НАТФИЗ и негов асистент в последните 20 години Росица Обрешкова, пише Ретро.

Обрешкова е режисьор на последния спектакъл с участието на Данаилов – „Актрисата“. С него той се завърна на сцената, от която дълго време отсъстваше заради разклатеното си здраве.

„Пазеше се дълго време от сцената, казваше, че вече не може. Аня Пенчева беше в основата да се осъществи спектакълът, тя му занесе пиесата „Актрисата“. Хареса му, вдъхнови се. Премиерата беше в Димитровград, в един кокетен театър. Дойдоха хора – разкошни, подготвени за среща с него… След това с часове остана пред театъра за автографи и да се снима с тях. Ходеше леко прегърбен, но трябваше ли да излезе на сцената, се изправяше и засияваше – грандиозна светлина, голям лъч“, сподели Обрешкова в тв ефира.

Окрилен от успеха на „Актрисата“, Данаилова кроял планове за още едно представление. „Искаше да си направи своя трупа, да изнасяме спектакли заедно, не спираше с мечтите…“, добави Обрешкова.

Ясно отпечатан в съзнанието ѝ момент, който най-ярко разкрива всенародната любов към Ламбо, тя пази от престоя му в болницата в Бургас. Припомняме, че там Данаилов бе приет по спешност през август миналата година със счупена тазобедрена става.

„В бургаската болница беше изумително преживяване, не го бях виждала от години толкова забавен, с такова чувство за хумор. Естествено, цял Бургас разбра, че Стефан е в болницата. Пък започнаха да му доставят специална храна от ресторанти, подариха му телевизор в стаята…“, разказа още част от последните си спомени за вуйчо си Обрешкова.

Виж още:Всички мъже ли са такива?Спомен за вечния Стефан Данаилов от архива на списание „Жената днес“: В редакцията дойде писмо от гр…Nov 28 2019skafeto.com


loading...