забрани по света

Всеки един любител на пътешествията знае, че във всяка държава ценностите и етичните норми са много различни. И преди всяко пътуване се опитваме да прочетем максимално много за мястото, на което отиваме и за начина, по който хората там възприемат света.

Рядко обаче някой се сеща да прочете какви са местните закони, а се оказва, че това е не само необходимо, но дори и задължително. Ето защо днес сме решили да ви представим някои забрани по света, които наистина звучат повече от абсурдно, но пък за сметка на това са факт.

През 2002 г. гръцкото правителство забранява да се играят компютърни игри на публични места като например интернет кафета. Това води до глобяването на посетител, който е играл на такова място. Разбира се, никой няма да ни глоби, ако си играем компютърни игри вкъщи, но това е забранено на обществени места.

Странни забрани по света, които са изключително абсурдни

Преди няколко години пък иранското правителство забранява част от „западните“ прически, по-специално конски опашки и такива с избръснати страни. Властите дори публикуват каталог с илюстрации на разрешените прически.

Странни забрани по света, които са изключително абсурдни
Снимка: Dmitry Zvolskiy

Министърът на вътрешните работи на Малайзия пък е забранил носенето на жълти дрехи. Нарушаването на този закон се наказва с 1185 долара, а причината са протестиращи с жълти жилетки, борещи се за справедлива система.

Странни забрани по света, които са изключително абсурдни

В Швеция не можете да танцувате на улицата без официално разрешение, за което да кандидатствате в специална институция. Дори най-малкото потупване на крака, за да следвате ритъма на музиката, е незаконно.

Странни забрани по света, които са изключително абсурдни
Снимка: RODNAE Productions from Pexels

Закон, влязъл в сила от 2009 г. в Бразилия забранява солариумите в страната. Той включва използване, внос, наемане и продажба на оборудване за изкуствен тен. Мярката е взета след изучаване на много научни данни, които доказват опасността от UV-лъчението за хората. Смята се, че причинява рак.

Странни забрани по света, които са изключително абсурдни

Вижте още:
5 затворени и труднодостъпни места в света за обикновен туристЗатворените градове и труднодостъпни места в света съществуват навсякъде и винаги, а през съветската…Oct 31 2021skafeto.com

 


loading...