Сутил

Видеа и снимки в социалните мрежи показаха моменти след катастрофа в Монако, където оранжева спортна кола е изнесена с трак на „Пътна помощ“ и разбита до неузнаваемост предна част. Оказа се, че това е суперавтомобилът на пилота Адриан Сутил, който дори се вижда на някои от видеата спокойно да говори по мобилния си телефон, докато колата е закачана за транспортиране.

37-годишният германец има зад гърба си 7 сезона във Формула 1, навъртя 128 старта за Гран при в най-популярното състезание, за отборите на „Спайкър“, „Форс Индия“ и „Заубер“.

Никога не е бил на подиума, но е спечелил общо 124 точки. Минаваше да един от големите таланти в спорта и остана втори в шампионата на Формула 3 зад Люис Хамилтън, преди и двамата да влязат във Ф1.

Автомобилът е McLaren Senna LM, луксозно издание на марката, което е кръстено на легендарния бразилец, загинал преди 26 години. Цената е между 1,2 и 1,65 милиона долара, в зависимост от екстрите.

Колата на Сутил вероятно е от най-скъпите, защото през юни той се похвали с нейната покупка и обяви, че е „най-доброто“.

Пилотът е шофирал суперколата из улиците на Княжеството, но на един завой е ударил стълб на уличното осветление.

Скоростта изглежда е била сериозна, ако се съди по пораженията по автомобила. Говорим за машина с 800 конски сили и ускоряване от 0 до 100 км за 2,8 секунди, а и за шофьор, който никак не е свикнал да кара бавно…

Това издание на McLaren Senna LM е изключително рядко и в началото на тази година бяха произведени и продадени само 25 броя от него. Едното отиде за Сутил, а друго – за Хамилтън, ако се вярва на британските медии.

Адриан беше култов герой от годините си във Формула 1 (2007-2014) не толкова с проявите на пистата, колкото извън нея. В един бар в Шанхай след китайското Гран при той се сби с хора от екиа на „Лотус“, като бе трудно да обясни защо точно. Всъщност, не си спомняше почти нищо от въпросната вечер…

Още от Любопитно

Chocó en Mónaco uno de los 25 McLaren Senna LM 🥺🥺. Fotos: @robgilles

Posted by Autos Exóticos en México on Sunday, July 26, 2020

loading...