когато готвим
Trattoria

Всеки прекарва някакво време в кухнята, но всеки може да бъде специалист там. Както си има хора, които са родени за инженери или лекари, така има и хора, които имат усет към кулинарията. Шеф-готвачите са майстори на ароматите, художници на чиниии или виртуози в кухнята. Кулинарното изкуство е стар занаят, а занаят се краде, както казва една българска поговорка. Шеф-готвачът Марко Лукиари ни предоставя няколко полезни съвети за кухнята, които със сигурност ще ни бъдат от полза когато готвим.

Подбрани кулинарни съвети събирани години от най-известните готвачи в светаНай-добрите готвачи и кулинари си имат своите малки хитрости, с които правят живота си в кухнята по-…Aug 28 2019skafeto.com

1. Когато правим панировка за месо е добре да сложим щипка сол в галетата  и яйцата, за да не поемат олиото и да стане мазно.

2. Когато приготвяме пица и ни остане излишно тесто може да го съхраним за следващия ден като го разтелем в тава и го покрием с мокра кърпа и фолио.

Да се справим по-лесно когато готвим - съвети от шеф Марко Лукиари

3. При наличие на повече продукти в хладилника може да сложим купа с малко сода, за да останат продуктите свежи и да не поемат миризми.

4. Когато пържим е добре да сложим първо парче ябълка, която поема миризмата на пържено.

Да се справим по-лесно когато готвим - съвети от шеф Марко Лукиари
tasteofhome.com

5. Храната е най-здравословна, когато се приготви на пара.

6. Когато приготвяме барбекю не трябва температурата от въглищата да бъде много висока, за да не прегорим месото.

Да се справим по-лесно когато готвим - съвети от шеф Марко Лукиари
Pexels

7. За да не ни люти лукът, когато го режем ,предварително го нарязваме на две и го поставяме в купа с вода за 30 мин.

Сълзи в кухнята – това е отмъщението на всеки лукЯвно всяко живо творение на майката природа бди за своята цялост. Любимият на всяка домакиня лук същ…Aug 11 2019skafeto.com

8. Когато готвим на картофи на фурна, след нарязването се слагат в купа с вода за 30 мин. и след това се поставят във фурната. По този начин стават по-крехки.

Да се справим по-лесно когато готвим - съвети от шеф Марко Лукиари
Pexels

9. Продуктите в хладилника се запазват по-дълго време в стреч фолио, а не в пликчета.

Иновативни идеи да организираме кухнята сиКухнята е мястото, където семейството става едно цяло. Тя създава хармонията и баланса на целия дом …Sep 9 2019skafeto.com

loading...