сънуваме сънища

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

При много хора се появяват повтарящи се сънища. Това е закономерност, при която сънуваме едно и също в продължение на дни, седмици и дори месеци в непроменен вид, пише Съновник.бг.

Експертите са категорични, че на повтарящите се сънища трябва да се обърне внимание, защото този феномен сигнализира за сериозен проблем, който може да се оправи.

Ако един сън непрекъснато се повтаря от известно време, това означава, че нещо дълбоко се е загнездило в ума ви и това силно впечатление ви пречи. Чрез съня подсъзнанието ни дава сигнал за този проблем.

В повечето случаи повтарящите се сънища са с изключително неприятно съдържание, което може да повлияе негативно на емоционалното ви състояние в действителността.
Именно за това е важно да разберете значението на тези сънища. Причините, заради които те най-често се появяват са 3 основни:

1. Психологически – най-честата причина за повтарящите се сънища е именно психологически проблем, които ви безпокои. Той може да е свързан с неприятна ситуация в семейната среда или на работното място. Възможно е и да е някакъв вид страх, като например пътуване с обществения транспорт или страх от тъмното;

2. Соматични – повтарящите се сънища се появяват и при здравословен проблем, за който все още не знаем. Най-често повтарящите се сънища сигнализират за храносмилателни разстройства, сърдечни проблеми и инфекциозни заболявания. Така че, ако от известно време сънувате един и същ сън, посетете вашия личен лекар;

3. Неподходяща среда за сън – мястото, в което спите, също не е за подценяване. То също може да провокира повтарящи се сънища. Неприятният сън може да се повтаря заради неудобно легло, светлина от лампи, а може и в стаята да е прекалено задушно.
Повтарящите се сънища могат да престанат, ако след като установите проблема, го решите.

Може да си водите и дневник на сънищата, за да си помогнете, като отразявате събитията и образите които са участвали в повтарящите се сънища.
Запишете всичко, което си спомняте, веднага след като се събудите. Изчакайте няколко часа, за да си изчистите съзнанието преди да прочетете онова, което сте написали.

Виж още:Научните открития, които се оказват грешниПонякога научните открития са прекалено хубави, за да са истина. Случва се някое от тях да получи ши…Feb 22 2021skafeto.com

Няколко неща, които не знаем за ПарижВъпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град в света, съществуват много факти за него…Feb 16 2021skafeto.com

15 мъдри мисли за женитеОт незапомнени време човечеството се опитва да разгадае женската природа и да я разбере. В тази връз…Feb 8 2021skafeto.com


loading...