Съпругата на загиналия пилот

С ново име на френски – Christelle Curtillet, е във фейсбук Димитрина Попова, съпругата на загиналия военен пилот подп. Валентин Терзиев. „Хакнаха ми профила и ми сложиха това име. Очевидно много говоря и някой ме е атакувал. Опитвам се да си възстановя предишния профил“, обясни пред 24 часа вдовицата.

Два месеца след гибелта на съпруга й дъщеря й Никол я е зарадвала с внучка. Бебето Катерина вече е на 4 месеца и е новото щастие в живота на Димитрина Попова след преживения шок.

Тя съжалява само, че Валентин Терзиев не е дочакал раждането на малката, макар биологически Катерина да не е негова внучка. Никол е от първия брак на Попова, а с Валентин имат 12-годишен син Александър.

Именно момчето чрез майка си заведе дело срещу авиобаза Граф Игнатиево за 70 000 лева обезщетение. Това са неплатени средства за извънреден труд и дежурства на баща му – 2967 часа за времето от 26 май 2010 до датата на смъртта му 9 юни 2021 г.

През ноември началникът на отбраната на Българската армия адмирал Емил Ефтимов обяви, че парите ще бъдат преведени на вдовицата и сина.

„Нищо подобно. Така им е изгодно да говорят пред обществото. Водим съдебно дело“, обясни Димитрина Попова. Справка показва, че старт на процеса е насрочен за началото на март догодина в Пловдивския окръжен съд.

Приятелите описват Димитрина като твърда и борбена жена, която работи много и не се предава. „Изглежда серт, но характерът й е такъв. Не понася несправедливост“, разказа нейна близка. По думите й Попова не спира да се труди, върти счетоводна кантора и две книжарнички в Асеновград.

Със същата упоритост Димитрина продължава да търси истината за смъртта на съпруга си, който при нощен полет по време на учение падна с пилотирания от него МиГ-29 в морето край Шабла на 9 юни т. г. Според официалната версия на МО причина за трагедията е загуба на пространствена ориентация. Попова обаче не приема това заключение.

„Продължаваме да търсим истината, защото „загубата на пространствена ориентация“ не е присъща за теб“, написа Димитрина на 9 октомври.

Разследването на инцидента все още не е приключило във Военно-окръжната прокуратура в София. Не е готова и комплексната експертиза. „Бавно текат тези процедури“, обясни юрист.

„Никой на нейното място няма да издържи това напрежение. Но тя е твърда и безкомпромисна“, коментират близки до Димитрина. Те са категорични, че вдовицата няма да остави нещата така, защото Валентин Терзиев е голямата й любов.

„Бяха заедно още като ученици. Много се обичаха. След това се разделиха. Димитрина се омъжи за друг, но за кратко. После отново се събраха с Вальо. И когато бяха най-щастливи, смъртта го отне“, тъжат нейни приятели.

Виж още:Синът на Валентин Терзиев съди авиобаза „Граф Игнатиево“ за 70 бонаСинът на загиналия на 9 юни пилот Валентин Терзиев – 12-годишният Александър, съди авиобаза Граф Игн…Oct 21 2021skafeto.com

Съпругата на майор Валентин Терзиев: Всички правила за безопасност са нарушениТова, което не е наред, е кои причини са основни и кои последващи. Аз знам какво се е случило и почт…Sep 19 2021skafeto.com

Съпругата на майор Валентин Терзиев: Аз знам какво се е случилоТова, което не е наред, е кои причини са основни и кои последващи. Аз знам какво се е случило и почт…Sep 19 2021skafeto.com


loading...