зрение

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Периферното зрение на всеки е развито в различна степен. С този невероятен тест можете да определите „лошите петна“ във вашето зрение. Изследването е проведено от University College London (UCL), както и от още няколко водещи университета във Франция и САЩ. Резултатите показват, че всеки човек има определени слабости в периферното зрение и така наречените мъртви точки.

Но те са различни за всеки. Д-р Джон Грийууд разказва, че хората виждат най-зле обектите, които са над центъра на зрението. Тоест, когато сме в по-висока кола или камион например, ще ни по-трудно да видим пешеходците отляво и отдясно на возилото. Можете сами да проверите състоянието на периферното си зрение.

На първата снимка трябва да се съсредоточите върху червената точка в средата. Важно е тя да бъде на нивото на очите ви.


Какво виждате на картината? Ето какво означава това за вашия характер! (ТЕСТ)Картината се нарича „Фигурата на Боринг“ и са изобразени две неща. Интересното тук е, че всеки човек…Apr 11 2017skafeto.com

Докато гледате в нея, трябва да пробвате да видите какъв час показват часовниците над и под точката. Според учените, повечето хора успяват по-лесно да видят под точката. Което от двете ви е по-лесно, значи тази част от периферното ви зрение е по-развита. На втората снимка отново трябва да се концентрирате върху червената точка. Този път трябва да видите часа върху средните часовници отляво и отдясно на точката.

Обикновено страничното виждане е по-развито при повечето хора. На третата снимка фокусът отново е червената точка. Тук трябва да видите средното С във всяка редица. Според това кое от нещата ви е било най-лесно и съответно най-трудно, можете да си изградите представа за това коя част от периферното ви зрение е най-слаба и коя най-развита.Кое е нещото, което видяхте на картинката? Вижте какво говори това за вас! (ТЕСТ)Хората често не обръщат внимание на детайлите, но понякога именно те са тези, които имат значение. В…Apr 3 2017skafeto.com