WinBus отговаря на критериите от ниво 4 по стандарта на Автоматизирана шофираща система (Automated Driving System, ADS)

Тайван показа вчера собствен автономен електрически минибус в столицата си Тайпе. С това действие правителството цели да подчертае ангажимента си в развитието на автономната индустрия при електромобилите в страната.

Създаден от държавния „Център за автомобилни изследвания и изпитвания„, WinBus е резултат от сътрудничество между повече от 20 местни доставчици на компоненти, части и свързани услуги, според министъра на икономическите въпроси.

WinBus отговаря на критериите от ниво 4 по стандарта на Автоматизирана шофираща система (Automated Driving Systems, ADS). Това заявиха Министерството на икономическите въпроси на Тайван (МНИВ), като добавиха, че това е свидетелство за високотехнологичните умения на страната.

Ниво 4 е второто най-високо ниво по скалата от 0 до 5 по стандарта за Автоматизирана шофираща система.
То показва, че превозното средство е напълно автономно и способно да изпълнява критични за безопасността функции на шофиране и да следи пътните условия за дадено пътуване.

Осемгодишно момче изкачи връх, за да спази обещание към починалата си майка„Мамо, идвам. Вече съм по-близо до теб в рая. Как си?“, каза осемгодишно момче след като изкачи най-…Aug 26 2019skafeto.com

Министърът на икономическите въпроси Шън Джон-чин заяви по време на церемонията по откриването на WinBus, че правителството подкрепя напълно насърчаването на развитието и прилагането на автономния транспорт в Тайван. Мерките включват създаване на необходимата правна рамка, както и насърчаване на собствена технология, добави той.

Тайван представи собствен автономен електрически минибус (ВИДЕО)
Министър на икономическите въпроси Шън Джон-чин слиза от Winbus, създаден от „Център за автомобилни изследвания и изпитвания“ към министерството

Ясен знак в това отношение е Законът за иновативно експериментиране на технологии за безпилотни превозни средства. Той бе създаден от МНИВ и обнародван в края на 2018 г. Целта на закона е създаване на стабилна среда, благоприятна за научни изследвания и развойна дейност, както и търговско приложение на разработените технологии.

Бъркат ни в джоба още по-надълбоко: Ето ги завишените екотакси за автомобилите, измислиха и нова забрана за шофьоритеЕкотаксата за коли, които са над 10 г., която се плаща еднократно при първа регистрация, се увеличав…May 22 2018skafeto.com

WinBus е успешен проект в това отношение, каза Шън. Добави, че е сигурен, че този проект ще привлече още повече таланти от най-висок ранг. Този сектор е пълен с потенциал, а от кадрите и държавата зависи модернизацията на автомобилната индустрия в Тайван. Всички тези фактори ще позиционират страната като глобален доставчик на автоматизирани решения в системата за шофиране, завърши министърът.

Планира се WinBus да дебютира през четвъртото тримесечие като транспортна връзка между няколко района на града. След тестовия период и допълнителни изпитания правителството ще разреши пълната експлоатация на автомобила.

Немецът си е немец, намериха му цаката и на това: В Германия откриха как да направят дизелите безвредниГерманският гигант Бош, който има 402 000 работници създаде революционна система за пречистване на г…Apr 29 2018skafeto.com

loading...