тези вещи

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Домът ни не само е мястото, което свързваме със семейство и уют, но и мястото, където държим всички необходими вещи. Понякога обаче държим и тези вещи, за които ще си говорим днес, които не само са ненужни, но и изпиват енергията ни и е по-добре да се отървем от тях по-бързо.

Следващия път, когато влезете в някоя стая обърнете внимание как се чувствате, пишат от jenata.blitz.bg. Харесва ли ви атмосферата, която ви заобикаля? Приятно и спокойно ли се чувствате или пък нещо ви притеснява и дразни? Ако последното е налице, то може би трябва да помислите кое точно е източникът на лошите емоции. В следващите редове ще ви дадем няколко примера с предмети, които могат да са енергийни вампири.

Семейни наследства и подаръци
След като баба ви и леля ви с най-добри намерения и чисто сърце са ви подарили нещо, то това не значи, че трябва да го държите винаги на видно място. Според психолозите повечето хора се срамуват да се отърват от семейните наследства и продължават да ги пазят с години, без дори да ги харесват. В резултат на това тези неща ни карат да се чувстваме зле без дори да го осъзнаваме.

Детски играчки
Не става въпрос само за няколко играчки, а за цялата лавина от играчки и рисунки, които буквално затрупват цялата къща. Много често наличието на много играчки ядосва родителите, предизвиква раздразнение и безпокойство, усилвайки усещането, че нещата излизат извън контрол и се чувствате напълно безпомощни.

Книги, които повече няма да прочетете
Книгите вдъхновяват, предизвикват силни емоции, влияят на характера, нагласите ни и понякога ги помним цял живот. Опитваме се да спасим най-обичаните, но има и такива, които не са ни повлияли и не свързваме с важни моменти от живота. Не трябва да пазим абсолютно всичко. Понякога книгите предизвикват негативни емоции. Добре е да ги приберете на не особено видно място.

Неща от детството
Може никога да не успеете да изхвърлите любимата си кукла или плюшено мече, но детските играчки носят емоционална тежест. Отдавна не изпитвате такива чувства към това мече, каквито сте имали като деца.

Огледала
Твърде много огледала в дома водят до безпокойство и стрес. Това казват изследователи от Лондон. Според тях човек, който често вижда отражението си и поглежда към себе си, е по-тревожен и комплексиран за външния си вид. Естествено, това не значи да махнете всички, но е добре да се ограничите до 2-3 в цялото жилище.

Плътни завеси
Плътните завеси правят хола по-мрачен и събират много прах. Колкото по-масивни са те, толкова по-тежка е атмосферата в къщата. Разбира се, има и изключения. В повечето случаи ще се почувствате добре от по-ефирни и нежни завеси.

Грешен цвят на стените
Отдавна е доказано, че цветът влияе на настроението на човек. Знаем, че червените и оранжевите нюанси са активни, а сините и зелени са релаксиращи Сивото и бежавото са неутрално.

Счупени предмети
Всеки път, когато отворите кухненския шкаф, се натъквате на пукната чаша? Може би много я обичате тя създава неблагоприятна енергия в живота.

Предмети с надписи
Както халбите например или възглавниците. С течение на времето те омръзват и започват да дразнят. Добре е да ги хвърлите, без да се замисляте даже.

Вижте още:Всеки от нас прави тези грешки в интериора, а те съсипват дома ниКогато става въпрос за дома ни, всеки се опитва да си нагоди интериора както му харесва. В същото вр…Dec 20 2019skafeto.comНевероятен трик за почистване прави чудеса с дома ниПочистването на дома ни е наложително, но това не значи, че е приятно или лесно. Особено, ако на няк…Oct 24 2019skafeto.com