тези зеленчуци

Има най-различни видове продукти, които можем да смесваме в едно ястие, за да го направим не само вкусно, но и по-интересно от стандартните рецепти. Понякога обаче е по-добре да избягваме определени комбинации, за да бъдем здрави. Днес ви представяме кои са тези зеленчуци, които не бива да смесваме.

Всички знаем от детството, че трябва да ядете зеленчуци, за да сте здрави и силни, пишат от zdrave.to. Те са като склад за витамини и полезни аминокиселини, укрепват имунитета ни, подобряват работата на организма и повишават цялостния тонус. Мнозина обаче ще се изненадат от факта, че обикновената салата с пресни зеленчуци може не само да не бъде полезна, но и да навреди на тялото. Ето какви зеленчуци не трябва да се слагат в едно ястие заедно и с кои трябва да се внимава.

Краставици и домати
Сами по себе си тези два зеленчука са абсолютно безопасни, но ако ги комбинирате в едно ястие, можете да срещнете неприятни последици. Причината е, че краставиците са класифицирани като алкални продукти, а доматите като кисели, тази комбинация от зеленчуци води до образуването на соли, които се утаяват и не се усвояват.

Цвекло
Цвеклото е противопоказно при тези, които имат повишена киселинност в организма, има хронични заболявания и проблеми с инконтиненцията на изпражненията, тъй като предизвиква слабително действие.

Чесън
С чесъна трябва да внимават тези, които имат ниско кръвно налягане и имат стомашни проблеми. Прекомерната употреба на чесън може да причини висока температура, алергична реакция, киселини, гадене, както и мигрена и замаяност.

Лук
Лукът не се препоръчва да се яде от хора с язви, гастрити, заболявания на бъбреците и черния дроб. Работата е там, че този зеленчук има способността да повишава киселинността и да дразни храносмилателните органи.

Чушки
Този зеленчук значително намалява кръвното налягане, така че хипотониците трябва строго да ограничат количеството на неговата консумация.

Моркови
Прекомерната консумация на моркови води до сънливост, летаргия, гадене и главоболие. Този зеленчук също повишава киселинността на стомаха и провокира пожълтяване на кожата. Освен всичко друго, прекомерната консумация на моркови ще доведе до голямо натоварване на слабите черва поради високото съдържание на фибри.

Хрян
Хрянът не трябва да се консумира от тези, които имат бъбречни заболявания или хронични заболявания на храносмилателния тракт. Хрянът е противопоказан при бременни жени. И всеки човек трябва да знае, че злоупотребата с такъв продукт като хрян може да причини повишаване на кръвното налягане и дори кървене. И все пак, възможно ли е да ядете всички тези зеленчуци? Разбира се, можете, най-важното – не злоупотребявайте с тях. А тези от вас, при които на тялото ви е трудно да ги обработват, най-добре е да заменят с нещо друго.

Здравословният начин на живот днес стана популярен сред хората от различни възрастови групи. Похвално е, че обществото се стреми към развитие и усъвършенстване. Но в същото време има много стереотипи, които не дават пълен старт да живеете здравословно. Например, много хора погрешно смятат, че има абсолютно здравословна храна, какъвто е случаят със зеленчуците, и абсолютно вредна. Но това не е напълно вярно. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Замразените зеленчуци по-полезни ли са от свежите?Когато пазаруваме и се стремим да напълним кошницата си с колкото се може по-здравословни храни, ест…May 18 2019skafeto.comТези продукти, които ежедневно купуваме, са много опасни за здравето ниКакто вече всеки от нас е наясно, голяма част от здравословните ни проблеми идват от храната, която …Mar 22 2019skafeto.com

loading...