тенденции в гримирането за абитуриентките

Модните тенденции в гримирането за тази година са холо палитри при сенките за очи, червилата, гланцовете, както хайлайтър и руж. Целта е да се получи свободно преливане и блясък. Така съветва гримьорката Ива Денчева* в сайта Дир.бг.

Ако искат да са модерни, тази година абитуриентките могат да заложат на ярките преливащи нюанси, споделя Ива.

„Гамите са хамелеон, светлина и наситеност, сребро, пастелно синьо до наситен деним, бледорозово до бордо, нежно ментово до тревно зелено“, каза Ива и посъветва:

„Трябва да има повече блясък и игра със светлината – това е гримът тази пролет“.

По думите ѝ основата на всеки грим е съотношение на тъмни и светли зони.

„Хармонията в това отношение води до перфектния грим. Всяко лице е индивидуално, преценката къде да затъмниш и къде да подсилиш светлината чрез коректорен грим и цветове е същинската работа на художник гримьора“, каза още тя.

*Ива е експерт в бюти грима. Завършила е „Педагогика на изобразителното изкуство“ в Педагогически колеж „Св. Иван Рилски“ и „Кинознание“ в НАТФИЗ. Работила е по грима и костюмите на няколко български филма. Допринася за образите в „Отчуждение“, „На границата“, „Бензин“, „Недадените“, „Откраднат живот“, гримира светските дами в „Огледала“, „Модерно“ и „Мармалад“.

Ето така се прави. Вижте как балът може да не е кич, а истински традиции (ВИДЕО)Тази година на баловете много абитуриенти заложиха на традициите и на родното. Редица завършващи уче…May 30 2017skafeto.com


loading...