тиха заплаха

Всеки от нас свързва жилището си с позитивни асоциации. Това е мястото, на което се чувстваме най-спокойно, защитени сме и можем да си починем и да прекараме време с най-близките и скъпи на сърцата ни хора. Затова е много важно да не допускаме да изложим дома ни на заплахи, при това сами. Днес ви представяме коя е най-голямата тиха заплаха.

Потенциалните източници на пожар в жилището ни са много повече, отколкото подозирате, пишат от jenata.blitz.bg. Те се крият къде ли не и поставят дома ви огромна опасност, както всъщност и вас самите. Оказва се, че това може да е един тих убиец и да съсипе всичко, което имаме, че даже да се простим и с живота си. Рисковете определено не са за подценяване, а следващите редове са важни.

Мръсни парцали
Парцалите с мазни петна са истинска бомба със закъснител. Въздухът може да окисли част от замърсените тъкани в зависимост от това, с какво са нацапани. Съхранявате подобни парцали, напоени например с масло и други химикали, в метален съд с капак, пълен с вода.

Електрическо одеяло
Положителните качества на тази джаджа са оценени от хиляди хора по света. Одеялото може да ви помогне много в студената зимна нощ, но ако се използва неправилно, то може да предизвика пожар в дома ви. Не позволявайте на домашните любими да спят върху него и никога не го покривайте с други постелки. Винаги изключвайте приспособлението, ако не го използвате.

Прах
Вярвате или не именно той може да е една от причините за пожар в дома ви. Ако се е натрупал върху или около електрически уреди опасността е голяма. Добре е да не отлагате за длго време почистването, за да не застрашавате дома или живота си.

Удължител/разклонител
Експерти не препоръчват използването на такива кабели. Тези устройства са временно решение, освен това свързването на няколко кабела към един контакт може да доведе до претоварване на захранването и да се стигне до късо съединение. Просто викнете електротехник, който да инсталира допълнителни контакти при нужда.

Сушилен филтър
Сушилнята е предназначена да улесни живота на човек, но в същото време може да му изиграе лоша шега/ Работата е там, че филтърът на устройството натрупва голямо количества прах. При нагряването й може лесно да се възпламени и да се стигне до пожар. За да избегнете този развой на събитията, редовно почиствайте филтъра от замърсяване.

Лаптоп
Много от нас оставят устройствата включени върху легла или дивани, но така те започват да прегряват. Това може да доведе до прекалено нагряване и възпламеняване според експерти.

Кухненска печка
Колко често я миете? Ако правите това неправилно или рядко, то уредът започва да събира мазнини и мръсотия, а това от своя страна може да доеде до пожар.Постигнете хармония у дома с изкуството на фън шуйСлучвало ли ви се е някога да се питате защо на едно място се чувствате по-щастливи или по-уютно, от…Aug 9 2019skafeto.comИзхвърлете тези картини незабавно – привличат бедност и болести в домаПочти всеки дом има някакви картини, които да украсяват стените в помещенията. Истина е, че изкуство…Oct 9 2019skafeto.com

loading...