възходи и падения

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Някои от вас са свикнали да изхвърлят старите си вещи и мебели, други са привързани към тях, тъй като им навяват спомени за отдавна отминали години и починали скъпи близки. Това е така при хората, за които се счита, че живеят „нормално“. Но дали е така при милионерите? Особено при ексцентричните такива? Вижте историята на един от милионер, чиито възходи и падения са довели до възприемане на една меко казано, малко странна житейска философия. Казва се Джеймс Алтучер – известен като находчив предприемач и инвеститор, но също така и като писател.Изследване показва, че нашите родни богаташи са ДИВИ селяндури. Вижте защо!С какво могат да бъдат охарактеризирани парадиращите с богатството си новоизлюпени български милионе…Nov 9 2016skafeto.com

Женен и развеждан два пъти, с две деца от двете си съпруги, той, на 48 години, взема шокиращото съдбоносно решение да се раздели с цялата своя собственост, както и с всичките си вещи!

Продава и двата си апартамента и в две чанти оставя само 3 комплекта дрехи, лаптоп, GSM и една електронна книга! Счита, че по такъв начин е успял да нормализира това, което другите хора смятат за абсурдно.

Очевидно в това влиза и разчистването на вещите, които е трупал през целия си живот – заповядва на приятелката си, с която живее по квартири, да изхвърли и университетската му диплома! Основанието му за такова поведение е, че грижата за материалните вещи създават у него чувство на безпокойство, което възпрепятства неговата креативност!!

За Алтучер обаче единствено от значение е придобитата чрез тази промяна свобода! И все пак задаваме си въпроса, дали зад тази философия не се крие едно твърде дълбоко разочарование в житейски и личностен план?! На това няма отговор – може ли да се надникне достатъчно дълбоко в душата на човека?!