замръзнало врабче

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

При „сибирските“ студове навън лесно може да си представите, какво изпитва замръзналото малко врабче, кацнало и замръзнало на метална тръба, която е вледенила крачетата му и те са замръзнали върху нея…(вижте видеото).

Отлитането е станало невъзможно – врабчето е заплашено да умре гладно от студ… Ако някой не му помогне… За щастие е забелязано от възрастен мъж, от лицето на когото се виждат единствено белите мустаци…

Той прихваща в ръката си пърхащото врабче, за да го стопли. Чувате и дъха му, когато започва да духа върху замръзналите крачета и след малко успява да ги отдели от тръбата… „Лети миличко, лети…!“ Облекченото радостно чик-чирикане на отлитащото врабче е апотеоз на възтържествуващата добрина и състрадание към всичко живо, което ни заобикаля! Нека така постъпваме във всички подобни случаи!

Врабчетата са род дребни птици. На територията на България се срещат 4 вида — най-широко разпространено е домашното врабче, а по селата и сред природата се срещат полското врабче, скалното врабче и сравнително новорегистрираният вид с ниска численост — испанското врабче.

Очарователното коте Яна, за което майката природа се оказва, че е свършила боичките (СНИМКИ)Дори и да не обичате котките, това котенце няма как да го подминете. Запознайте се с очарователното …Dec 29 2019skafeto.com