От всички градове на света има много, който си заслужават да се посетят поради една или друга причина. Факт е обаче, че европейските градове са изпълнени с много история, много паметници на културата, музеи пазещи с шедьоврите на световното изобразително изкуство. Въпреки това сме се опитали да не се ограничаваме само до тях в нашата класация за Топ 10 на най-красивите градове в света за 2019.

Пожелаваме Ви приятно разглеждане и по възможност да имате възможност да ги посетите, ако още не сте го направили.

10Прага

Прага

Прага е столицата на Чешката република. Този град е известен с много атрактивни места и празници. В тази столица се помещава най-големият замък в света според Книгата на рекордите на Гинес. Замъкът се разпростира на 70 000 квадратни метра и съдържа голям брой сгради, включително катедралата Свети Вит, която е готическа, както и няколко църкви и музеи. В него се помещава и президентският дворец. В този град се намира и най-старият мост в Европа, построен между 1357 и 1402 г. Чехите също се считат за една от родините на бирата, защото консумират повече бира от всяка друга страна по света. Най-добре е да го посетите през лятото, тъй като се провеждат невероятни фестивали, които включват жива музика и плаващи бирени градини. През този период те провеждат фестивали за чийзкейк, фестивали за вегетарианска храна и фестивали за сладолед. През есента се провежда и фестивал на виното.

Назад

Топ 10 на най-странните съвпаденияСъвпадение, случайност или нечия умисъл, понякога се получават толкова странни засечки в привидно ра…May 20 2019skafeto.com