Тъпанаров

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Панагюрец се отказа в съда от фамилията си Тъпанаров. Любопитната случка е от 2016-а година, а за нея разказва майката на онеправдания човечец пред Марица.

Съучениците на мъжа не искали и да чуят, че фамилното му име идва от тъпанджия, а не от глупав и ограничен човек. Обидното отношение продължило и когато мъжът навлязъл в зряла възраст.

Майката, която е била и свидетел по делото, разказа как при покупка на електроуред на изплащане синът съобщил фамилията си, а служителката отсреща го изгледала учудено. Подобно нетактично отношение срещал в много често и при съвсем обичайни житейски ситуации.

Негов приятел от детинство също разказа пред магистратите, че той от малък е обект на подигравки само заради двусмисленото тълкуване на фамилията си. Когато я чуели за първи път, хората реагирали с присмех. Често се сблъсквал и с негативни реакции.

Разбра се, че молителят не е криминално проявен, няма регистрация за престъпления, нито забрана за напускане на страната и единственият му мотив е да смени позорящото го фамилно име.

Съдиите уважиха молбата на човека и решиха то да бъде заменено във всички документи и регистри на ГРАО с друго.

Още от Любопитно


loading...