Skafeto.com ви представя една вдъхновяваща история за значението на приоритетите. Това ще ви отвори очите за всичко, което наистина има значение в живота. След като го прочете, ние сме сигурни, че ще трябва много да се замислите затова, че семейството никога не трябва да остава на заден план.

„Една жена седеше на пейка в парка до един човек, когото тя не познаваше. “Това е синът ми,” каза тя, сочейки към едно момче в червен пуловер, който си играе на пързалката. “Той е красиво момче”, каза мъжът. “Това момиче с колелото е дъщеря ми.” След като погледна часовника си, той извика на момичето, “Мери, хайде, време е да се прибираме вкъщи?”, “Само още пет минути!”- момиченцето започна да се моли. “Моля те! Само пет минути!”

Мъжът кимна и Мери продължи да се вози на колелото си. Няколко минути по-късно той стана и се приближи до дъщеря си.
– Време е да вървим! – каза бащата
– Тате, само още пет минути!
Той се усмихна и й каза: “Добре.”
“Защо се държите по този начин?”, запита жената изненадана. “Трябва да бъдете по-строг, в противен случай тя ще се възползва от добротата ви.”

Мъжът въздъхна и каза: “Тя имаше по-голям брат, който беше блъснат преди пет години от пиян шофьор, когато той караше колелото си тук. Аз никога не прекарвах много време със сина ми, а сега бих дал всичко, само за да прекарам с него пет минути, но вече е късно. Обещах си, че никога не бих направил същата грешка с дъщеря ми. Тя мисли, че тези 5 минути са, за да кара колелото си. Но истината е, че искам да дам на себе си още пет минути, за да я погледам как си играе. ”

Не може да има по-висок приоритет от едно семейство. Прекарвайте повече време с близките си хора и бъдете щастливи!


loading...