работна седмица

Замисляли ли сте се, че колкото повече работите, толкова повече задачи ще свършите? За съжаление, това е само една илюзия, на която повечето хора вярват. Днес все повече и повече хора имат работна седмица по 50, 60 и дори 70 часа, превръщайки своите бюра във втори дом.

Въпреки това, множество експерименти, извършени от К. Андерс Ериксън, един от най-добрите експерти по психология на работа, са показали, че хората могат да бъдат само 4 или 5 часа в режим на продуктивна работа на ден. След това, хората страдат по време на работа.

“Ако работите извън времето, то може да доведе до размиване на концентрацията в продуктивния период”, казва Ериксън. Мениджърите, които съкращават работната седмица имат по-значителна възвръщаемост на инвестициите си по отношение на резултати, задържане на работници и тяхното лично и професионално щастие.

Райън Карсън, главен изпълнителен директор на Трийхаус, е приел работна седмица от 32-часа през 2006 г. Оттогава, служителите му са станали по-щастливи и по-продуктивни. Според Карсън, компанията е много успешна и днес, годишните приходи се оценяват на милиони долари, а служители са щастливи да идват да работят всеки ден.

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работаЗнаете ли, че на човешкия мозък му трябва не повече от една секунда, за да прецени характера на няко…Aug 24 2019skafeto.com


loading...