гневът

Още една причина да се усмихвате по-често! Гневът не се изразява само във викове, цупене и лошо настроение. Има няколко типа гняв и всеки от тях има свои симптоми, които включват самообвинения, рисково поведение, сълзи от безсилие и много други, пише dama.bg.

Така че гневът изобщо не е проста емоция. Тя оказва много по-голямо влияние върху живота ни, отколкото предполагаме. По последните данни дори може да доведе до покачване на теглото. Всички изпитваме гняв от време на време, но ако постоянно се чувствате ядосани, това може да се отрази негативно на здравето и теглото ви.

Ето как учените обясняват този ефект:Експерти разкриха на коя ръка трябва да се измерва кръвното наляганеРазликите в показателите на кръвното налягане на дясната и лявата ръка са открити преди около 50 год…Jun 25 2019skafeto.com

Когато изпитваме гняв, в тялото ни се отделя голямо количество адреналин, който ни подготвя или за бой, или за бягство. Тази химическа реакция предизвиква в нас чувство за силно безпокойствие. Тъй като в такъв момент кръвта се стича от вътрешните органи към мускули, чувството за глад намалява, но ефектът е краткотраен. Когато нивата на адреналина паднат, тялото ни сигнализира, че е време да си върнем загубената енергия и започваме да изпитваме силен глад. Но тъй като все още сме неспокойни, първата ни мисъл вероятно ще е за шоколад, чипс или нещо подобно. Такива храни ни носят радост и утеха, но определено не са полезни за тялото ни.

Безпокойството увеличава стреса, заради което нивата на хормона кортизол се покачват. Постоянният стрес е много вреден за сърцето и в крайна сметка оказва влияние върху теглото ни. Кортизолът превръща кръвната захар в мазнини и потиска храносмилането, което води до трупане на килограми.8 ефикасни начина за понижаване на кръвното само за 10 минутиВисокото кръвно налягане е проблем на милиони по света. Лошата новина е, че възрастовата граница на …May 13 2019skafeto.com


loading...