французин

Най-богатият човек в света е квалификация, с която малко хора могат да се похвалят. Разбира се, тя не е постоянна, защото парите са величина в живота ни, която се мени. Въпреки това, кандидатите за тази позиция в момента са няколко и са известни на всички нас. Оказва се обаче, че в тази интересна надпревара за богатство може да се включи и един французин, заради мегасделка.

Французинът Бернар Арно вероятно ще задмине Бил Гейтс и Джеф Безос и ще стане най-богатият човек на света, посочва БГНЕС, по информация на CNN, пишат от actualno.com. Причината е голямата сделка, в която Louis Vuitton купи американската Tiffany&Co. Според инструмента за измерване на богатството в реално време, разработен от списание Forbes, основният акционер в Louis Vuitton т.е. Арно вече има над 106 милиарда долара. Състоянието на Арно се увеличи с повече от един процент, защото акциите на Louis Vuitton скочиха след обявеното купуване на Tiffany&Co за над 16 милиарда долара.

Още едно покачване на акциите лесно може да изпрати французина на първото място. В момента в класацията на Forbes на първо място е Джеф Безос. Неговото състояние се оценява на 110 милиарда долара. Втори е Бил Гейтс със 107 милиарда. По-консервативна оценка на състоянието на Бернар Арно правят от Bloomberg. Те смятат, че французинът има 100 милиарда долара, а Гейтс и Безос по 109. И двете издания са единодушни, че тримата мултимилиардери имат значителна преднина пред конкуренцията. Според Forbes, на 4-то и 5-то място в класацията са Уорън Бъфет с 86 милиарда долара и Марк Зукърбърг със 75 милиарда долара.

Марк Елиът Зъкърбърг роден на 14 май 1984 г., в Уайт Плейнс, щата Ню Йорк, САЩ) е американски програмист и предприемач в областта на Интернет-технологиите и филантроп, най-известен със създаването на социалната мрежа Facebook, на която е главен изпълнителен директор и президент. Фирмата Facebook Inc. е основана като частна компания през 2004 г. от Зъкърбърг и състудентите му Едуардо Саверин, Андрю Макколъм, Дъстин Московиц и Крис Хюз, докато са все още студенти в Харвардския университет. Зъкърбърг е обявен за лице на годината на списание „Time“ през 2010 г.

Вижте още:Той работи за долар и 20 цента на седмица и стана най-богатият човек в светаЗвучи невероятно, когато кажем, че най-богатият човек в света е работил за долар и 20 цента на седми…Nov 29 2019skafeto.com1-то място в класацията за най-богатия човек на земята пак се завъртяНай-богатият човек в света, според данните в индекса за милиардери на „Блумбърг“ се промени след гол…Nov 16 2019skafeto.com


loading...