фън шуй
Country Living Magazine

Случвало ли ви се е някога да се питате защо на едно място се чувствате по-щастливи или по-уютно, отколкото на друго? Отговорът е, че сте усетили добър фън шуй. А случвало ли ви се е да се чувствате странно неловко на друго място, без обяснима причина? Отговорът е, че сте усетили лош фън шуй.

Това е древно китайско изкуство, чийто основен предмет е месторазполагането. Съставена е от сложна система от правила и принципи, които се опитват да обяснят въздействието върху човешкия живот на планирането и дизайна на неговия дом и работно място, както и на заобикалящата го естествена среда. Негова основна цел се крие в създаването на балансирани и хармонични условия на живот и труд. Фън означава „вятър“, а шуй означава „вода“. Някои обясняват названието с това, че фън шуй е неуловим като вятъра и водата. Други предлагат обяснението, че вятърът (жизнената енергия ци или духът) и водата са основата за всяко ново сътворение. Те са скритата сила на стихиите, които влияят върху човешката съдба.

Ето как да пренаредите мебелите в дома си или да „пипнете” интериора според правилата на китайското учение фън шуй, за да се чувствате по-спокойни и доволни.

1Хол – място за среща на семейството и гостите

decorpad.com

Канапето трябва да е до стена, така ще имате чувство на сигурност и ще можете по-добре да си почивате. Светлината е много важна в тази стая. Изберете възглавници и кувертюри в светли цветове.

По-малко мебели и без излишни украшения – така енергията тече по-добре. Масивните дивани и секции затрудняват движението на позитивната енергия, което провокира по-лесната ни умора.

Постигнете хармония у дома с изкуството на фън шуй
Banggood

Водата и камъните подобряват климата в хола. Сложете малко шадраванче, най-добре в източния ъгъл. Ромонът на водата ще ви действа успокояващо. Наредете камъни и минерали около телевизора и музикалната уредба, за да неутрализирате облъчването.

Постигнете хармония у дома с изкуството на фън шуй
Home Stratosphere

Не слагайте растения с остри листа в хола, такива форми смущават хармонията. Поливайте ги редовно, защото изсъхналите листа са мъртва енергия.

Назад

Предметите носещи късмет и благополучие вкъщи