Случвало ли ви се е някога да се питате защо на едно място се чувствате по-щастливи или по-уютно, отколкото на друго? Отговорът е, че сте усетили добър фън шуй. А случвало ли ви се е да се чувствате странно неловко на друго място, без обяснима причина? Отговорът е, че сте усетили лош фън шуй.

Това е древно китайско изкуство, чийто основен предмет е месторазполагането. Съставена е от сложна система от правила и принципи, които се опитват да обяснят въздействието върху човешкия живот на планирането и дизайна на неговия дом и работно място, както и на заобикалящата го естествена среда. Негова основна цел се крие в създаването на балансирани и хармонични условия на живот и труд. Фън означава „вятър“, а шуй означава „вода“. Някои обясняват названието с това, че фън шуй е неуловим като вятъра и водата. Други предлагат обяснението, че вятърът (жизнената енергия ци или духът) и водата са основата за всяко ново сътворение. Те са скритата сила на стихиите, които влияят върху човешката съдба.

Ето как да пренаредите мебелите в дома си или да „пипнете” интериора според правилата на китайското учение фън шуй, за да се чувствате по-спокойни и доволни.

2Спалнята – кътче за спокойствие в дома ви

фън шуй
Home Stratosphere

Трябва да имате пердета или щори, за да затъмните стаята. Според фън шуй сънят спада към ин от двойката ин и ян (женското и мъжкото начало). Ако спите с крака към вратата, можете да имате кошмари. Не окачвайте картини или полици над главата си, подсъзнателно ще се страхувате да не паднат върху вас.

Внимателно избирайте картините. Спалнята е интимно място. Не слагайте снимки на деца или починали. Най-добре е да са изображения на двойки. Две парчета кварц или сватбената ви снимка в югоизточния ъгъл на спалнята ще активират партньорството.

Постигнете хармония у дома с изкуството на фън шуй
iamnotmaggie.com

Никакви огледала в спалнята! Тук потокът на енергията трябва да се успокои. Огледалата, поради отражението, ви карат да сте активни. Ако все пак имате огледало, покривайте го вечер с голям шал или с кърпа.

Предметите носещи късмет и благополучие вкъщи