Хан Аспарух

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Филмова сензация ще разтърси родните киносреди съвсем скоро. Шедьовърът на акад. Людмил Стайков „Хан Аспарух“ ще излезе отново по кината в нова, дигитална версия. Това се случва 38 години след създаването на прочутата трилогия. Тя е една от най-гледаните в българското кино въобще, а само първата серия има над 4 милиона зрители.

Идеята да се даде втори живот на филмовата класика е на собственика на „Доли Медия Студио“ Добромир Чочов, който има комплекс от иновативни студиа, които работят с холивудски продукции, телевизионни проекти и българско кино. Той получил съгласието на Людмил Стайков и те започнали работа по проекта. От трите епизода – всеки около два часа, е създадена нова творба с времетраене около 2 часа и половина със заглавие „Ханът и империята“. За целта филмът е реставриран, монтиран отново и е с чисто нов звук и съвременна визия, постигнати с последната дума на техниката.

Възкресяването на мащабния епос със Стойко Пеев, Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Богомил Симеонов и още големи актьори несъмнено ще се превърне в киносъбитие за България и ще разтърси дългогодишното родно филмово безвремие, убедени са киноспецове. Те предричат и сериозен зрителски успех на филма.

Досега „Ханът и империята“ е имал само вътрешна прожекция за актьори от оригиналната лента и за специалистите, работили по трилогията и по новия филм. Официалната му премиера и появата му на голям екран предстоят, но датите още не са уточнени.Режисьорът на „Рамбо” снима филм за Борис IIIЛегендарният холивудски режисьор с български корени Тед Кочев, автор на култовата поредица за Джон Д…Nov 1 2019skafeto.com