Племето Бурушо хунзи

Преди 30-ина години пред изумените погледи на служителите от емиграционната служба на летището Хийтроу в Лондон, достолепен възрастен мъж, облечен в народна носия на племето Бурушо (известно още и като Хунзи), представя паспорт, удостоверяващ, че е на 160 години! Вероятно, това е най-възрастният официално регистриран човек на планетата.

Мъжът е от племето хунзи, което обитава обширни долини в подножието на величествената Хималайска планинска верига в Северен Пакистан – виж снимката, на която се виждат кръстосали по турски нозете си красиви млади жени, изглеждащи истински щастливи; животът им не е усложнен от каквито и да са цивилизационни ограничения и условности, проблемите им практически отсъстват.
Бурушо – племето, където живеят между 100 и 120 години (снимки)Хунзите се различават от съседите си, бидейки по-високи и с по-светла кожа от околните, но не са толкова сходни с алпийският европейски тип като нуристанците и калашите. Според изследванията на ДНК групи от племето по мъжка линия родословието им показва генетична връзка с афганистанците. Те носят и източноазиатски генетичен фонд, което доказва, че поне част от предците им произхождат североизточно от Хималаите от земите на днешен Китай.

Племето наброява около 90 000 души, а средната им възрастова продължителност се доближава към 100 години. Повечето доживяват и до 120 години, а жените раждат и на 65 години! Как да се обяснят тези потресаващи въображението факти? Отговор на този въпрос се опитва да даде Р. Бирчер в книгата си „Хунзите – хората, които не познават болестите“. А защо не ги познават?

Несъмнено този феномен е бил изграждан през столетията, за да се превърне, в крайна сметка, в изключително мощен генетически фактор, чиято устойчивост е била гарантирана от неотклонно провеждания здравословен начин на живот на хората от племето.

В какво се състои той?

УНИКАЛНО! Племе в Индонезия намери начин да ПРАЗНУВА заедно с мъртвите си близки (18+ ВИДЕО И СНИМКИ)Ужасяваща традиция е жива и до днес в Индонезия. Местното племе Торая продължава да спазва традицион…Sep 9 2016skafeto.com

Само две хранения – сутрин и на обед – вечерята се пропуска… Вегетарианска храна, състояща се от: много плодове и зеленчуци, бобови растения, сушени кайсии, различни зърнени храни, както и овче сирене, мляко и яйца. Бурушо – племето, където живеят между 100 и 120 години (снимки)

Именно, консумацията на голямо количество кайсии осигурява, вероятно, защита на организма на хунтите от туморни образувания, тъй като кайсиевите ядки са богати на витамин B 17, който е с антиканцерогенен ефект.

Освен това, когато пресни плодове липсват, хунзите не ядат нищо в продължение на 2 месеца, а само пият сок от сушени кайсии. Въздухът който поемат в подножието на Хималаите е кристално чист; те поддържат перфектна хигиена като се къпят винаги със студена вода, дори при минусови температури.

Бурушо – племето, където живеят между 100 и 120 години (снимки)

Занимават се изключително със земеделска и животновъдна дейност, но агнешко и пилешко ядат 2 пъти на годината. Алкохолът, изкуствените напитки и всякакви наркотици (включително цигарите) са им непознати. Работят неуморно по полето и се придвижват много пеша, изминавайки дневно от 15 до 20 км. И много, много се смеят, техният позитивизъм изглежда безграничен!

Да свалим шапка на тези дълголетници!Откриха у нас град на 8000 г. преди новата ера, по-древен е от…Хора от цял свят въздишат и мечтаят до посетят древния град на инките Мачу Пикчу, построен около 140…Mar 20 2017skafeto.com

loading...