целия ден

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

На всеки от нас му се е случвало без реална причина през целия ден да не сме в настроение или да не сме продуктивни. Оказва се, че причина има, просто самите ние не сме го осъзнали и затова днес ви представяме няколко грешки, които могат да провалят всичко.

Какво правите, когато се събудите сутрин? Може би започвате деня си с кафе и преглед на новините? Или пък се занимавате със сутрешна тренировка, последвана от душ? Но дали всичко, което правите сутрин, е полезно за вас? Възможно е дори да не сте предполагали, но някои ваши навици са изключително грешни, пишат от iwoman.bg. Те действат обратно на това, което очаквате и определено не са ви от полза. Ето за кои говорим.

1. Сведете взимането на решения до минимум
Може би ще ви се стори странно, но избирането на дрехи веднага след като сте отворили очите си, натоварва мозъка наистина много. Ние ви препоръчваме да избирате облеклото си предишната вечер. Процедирайте така с всички решения, които трябва да взимате рано сутрин. Направете същото и с плана за деня. Ще се чувствате много по-спокойни, ако започнете деня си с ясна визия за това как трябва да протече той.

2. Не проверявайте мейлите си
Нека сутринта е времето, през което се разтоварвате. Не проверявайте имейла си рано сутрин, нито пък задачите, които ви очакват. Прекарайте това време възможно най-разтоварващо, за да сте по-продуктивни през останалата част от деня. Ако още с отваряне на очите хванете телефона или лаптопа, денят ви ще започне напрягащо, а няма смисъл от това.

3. Забравете за дрямката
Забравете за дрямката след събуждане. Заблуждавате се, че тя ви помага по някакъв начин, но това е много далеч от истината. По този начин връщате мозъка си обратно в режим на сън, независимо колко кратка е дрямката. Това ви прави значително по-сънливи. Колкото и зле да се чувствате, ако замените дрямката с няколко упражнения ще се чувствате дпста свежи. А от друга гледна точка упражненията преди закуска ще ви помогнат да изгорите значително количество мазнини.

4. Забравете за кафето
Човешкият организъм е програмиран да може да се събужда сам, без кафе. След събуждане в тялото се отделя хормона кортизол, който ви помага да се събудите. Кофеинът има същия ефект, но когато го приемате редовно, тялото ви става значително по-мързеливо и синтезира по-малко количесво кортизол. В определен момент няма да можете да се събуждате без кофеин, което съвсем не е идеален вариант.

Вижте още:7 опасни грешки, които правим като си мерим кръвнотоДа си мерим кръвното е дейност, която всеки от нас е извършвал поне веднъж. Добре е да го правим ред…Oct 26 2019skafeto.comВсички правим тези модни грешки, а те съсипват вида ниМодата е една от сферите в живота, която е много субективна, но в същото време има някои максими, къ…Nov 9 2019skafeto.com