Казват, че това да бъдеш родител е едно от най-важните и хубави неща, които могат да се случат на всеки човек. Да, но младите родители знаят, че понякога 24 часовите грижи натоварват изключително много.

Казват, че това да бъдеш родител е едно от най-важните и хубави неща, които могат да се случат на всеки човек. Да, но младите родители знаят, че понякога 24 часовите грижи натоварват изключително много.

Сякаш най-тежко е положението за майките, които трябва да са неотлъчно до децата си. Най-вече когато са бебета или още мънички, защото те искат постоянно „мама да покрай тях“.

Млада майка от Япония вече е успяла да изпита всички „прелести” на живота с малко дете. Подобно на много други родители, тя беше изправена пред факта, че бебето изисква постоянно внимание.

Момченцето й до такава степен иска да бъде с нея, че в момента, в който тя напусне стаята то започва да плаче. Но изобретателната японка намери изход от ситуацията, в която със сигурност всяка майка е изпадала.

Тя измисли начин, който да позволи на майките да останат поне за няколко минутки насаме със самите себе си без това да афектира детето.

Чудният й трик бе показан в снимки и видео, които са гледани от над два милиона интернет потребители, които на мига одобриха „изобретението“ й.

Twitter потребителката под псевдонима @sato_nezi заяви, че е направила няколко точни копия на себе си от картон. Единият от вариантите изобразява майката, която стои и гледа бебето си, а другият показва как жената просто седи.

Интересното е, че бебето не забелязва уловката. Дори когато майка без знанието на детето напусна стаята, като внимателно поставя своето „копие“, бебето продължи да играе и да не плаче от липсата на мама.

Този видеоклип е гледан повече от два милиона пъти. Интернет потребителите реагираха различно на идеята на младата майка. Някой намери този трик за много оригинален, ефективен и полезен, а други се смееха, че детето ще направи свои копия след няколко години и по този начин ще мами родителите си, че е у дома докато купонясва някъде навън.

Вие какво мислите за този трик? Дали така майките ще могат да си набавят малко време за самите себе си? Споделете с нас в коментарите.

Още от Любопитно


loading...