Чавдар

От няколко години Чавдар влиза в новините като най-европейското село в България – със спретнат реновиран площад и вид, наподобяващ повече на швейцарско, отколкото на традиционно българско село, пише Дир.бг.

От 11 декември Чавдар се превръща в първото коледно село, като освен дървени къщички с греяно вино, храни и ръчно изработени подаръци от местните хора, в селото ще има представяния на книги, концерти, куизове и готвене.

Кога: Събитието ще протече в 4 поредни петък, събота и неделя от 11-ти декември до 1-ви януари и със специални изненади в новогодишната нощ.

Къде: Село Чавдар се намира на 70 км от София в посока Пирдоп

Какво: Посетителите ще открият микс от немски и български специалитети, традиционното греяно вино, други коледни напитки и изненадващи коктейли.

„Коледното село на България“ включва богата културна и развлекателна програма за всички възрасти, но най-вече много коледни изненади и подаръци за малчуганите.
На 11-ти декември събитието ще бъде открито с концерт на Маги Джанаварова, на 18-ти декември ще се проведе интересен куиз на живо, с разнообразни награди и с водещ легендата Ники Кънчев.

За децата са предвидени коледни театрални представления, разнообразни ателиета – приготвяне на хляб и сладки в пекарна „Прованс“, изработка на бижута, открити уроци по народни танци.

В програмата са включени още представяния на книги, включително и книгата „До последната минута“ на българския носител на Европейската награда за литература за 2021 г. Георги Бърдаров, представяне на новата книга „Опитай това“ със съставител Светлозар Желев и кулинарно шоу на открито от шеф Лъчезар Лачев, изпълнения на народни танци и хора от Клуб по народни танци „Цоковци“.

Какво още: Археологически парк „Тополница“ и Фолклорен център „Чавдар“ също ще бъдат отворени за посетители срещу представяне на зелен сертификат и в обичайното си зимно работно време – всеки ден от 10:00 до 17:00 ч.

Повече информация за събитието и актуална програма можете да откриете ТУК

Още от Любопитно


loading...