черешите в Англия

Цената на черешите в Англия е по-ниска от тази в България. Това съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на българка, която живее в Лондон.

„Тези снимки са доказателство, че черешите в Англия, които иначе са внос от Испания, са по-евтини от черешите в България. Може в България да се гордеем с черешовите си градини, но с тези цени от 3,50 – 4 лева на килограм все по-малко българи ще си позволяват този вкусен костилков плод. Тъжно е. Особено от това, че са лишени и много много деца“, пише сънародничката ни.
Българка в Лондон: Защо тук вносните череши са по-евтини от българските в България (СНИМКА)

„Намалението за килограм първокачествени череши от Испания (възможно най-доброто, което се предлага в Англия) е от 4 паунда на 1,60. Днес разговарях с мои близки в България, оказа се, че цените са между 3,50 и 4,50 лева на килограм“, добавя тя.

„Не искам да сравнявам минималните заплати в Англия и България, средните, пенсии и т. н. Става още по-тъжно. Много, ама много ни е скъпа храната в България, някои от нещата са по-евтини дори в най-богатите европейски страна“, пише в заключение българката.

Още от Любопитно


loading...