https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Кори Ханкок обича да се разхожда сам в планината Елхорн в близост до река Сантям – щата Орегон и да прави снимки на околния пейзаж. Но не това е очаквал да види в гората през март 2017 година! Младият мъж се натъква неочаквано на малко черно мече, което изглежда болно, лапите му не се движат и диша едвам-едвам. Представете си описаната от Ханхок картина: мечето изглежда сякаш е мъртво, устните му са сини, очите – , дъждът се излива немилостива върху корема му… Едвам се долавя плиткото му дишане… След като установява, че майката-мечка не е наблизо, Ханкок осъзнава, че той остава единствената надежда за мечето; увива го с фланелата си и тича миля и половина назад до колата си. Втурвайки се към близката ветеринарен пост, Хенкок трябваше да спира на два пъти край пътя,за да може мечето да възстанови дишането си.Няма да повярвате как реагира това малко мече, щом този мъж се приближи до него! Вижте колко са готини! (ВИДЕО)Млад мъж започва игра с опитомявано меченце…След малко то здраво е „сборичкало“ крака му… Мъжът …Jan 11 2017skafeto.com

Когато ветеринарният лекар отказа да лекува дивото животно, Хенкок се объръща незабавно към „Центъра за дива природа“ за помощ.

Там отзивчив служител към Центъра постави мечето, на което Ханкок е дал името „Елхорн“, на отоплителна подложка, масажира дълбоките му тъкани и му дава няколкократно течности. До 6 часа сутринта Елхорн вече се движи и според Хенкок вече „ръмжи и хапе клетката си“. Кризата е отминала! Но докато за едни Ханкок е герой за действията си, то служителите от „Ведомството риба и дива природа“ в Орегон (ODFW) не мислят така поне в началото! Спооред тях младият състрадателен мъж не е действал съобразно правилата – всяко незаконно отстраняване на младо животно от дивата природа е незаконно и, парадоксално, заради усилията му да спаси Елкхорн, Ханкок е подложен на критика, потенциална глоба от 6000 долара и евентуално – затвор! Все пак, служителите на ODFW решават да дадат само предупреждение на Хенкок, вместо да счетат, че дейнието е криминално, тъй като Хенкок е действал с намерението да спаси живота на дива мечка. Що се отнася до малкия Елхорн, той е изпратен в Центъра за диви животни PAWS в Линуд, Вашингтон, където ще расте в естествена среда без човешка намеса. И най-хубавото е, че Елхорн няма да бъде сам! Едно друго спасено женско зверче-мече ще му прави компания и двете малки ще имат възможност да се растат заедно. Хенкок се надява някой ден Елхорн да се върне отвово в дивата пустош, към която принадлежи. Той споделя, че никога няма да забрави своето малко приятелче и се надява то да стане силен мечок. Кой знае, може би пътищата на двамата някой ден отново ще се пресекат?!