Невиждано досега чудо се случило с германка, която оцеляла до гроба на свети Иван Рилски. Жената дошла у нас специално за да разгледа Рилския манастир и гроба на светеца, съобщава „Ретро“. По време на обиколката обаче 57-годишната дама се подхлъзнала фатално, не могла да запази равновесие и се хвърлила от три метра височина, като си счупила крака. На място веднага пристигнал медицински екип, повикан от други туристи.
Счупването се оказало тежко, а от левия крак на германката стърчала оголена кост. Пострадалата огласила цялата местност с крясъците си, а линейката по най-бързия начин я транспортирала до най-близката болница. Въпреки обезболяващата инжекция болките й не намалели и по време на пътуването туристката си глътнала езика.Хиляди души идват край манастир в София, защото в него стават чудесаЗа първи път ще посетя чудотворното място, в което стават чудеса. Може би знаете, че в близост до Со…Mar 6 2018skafeto.com

Лекарят успял да й помогне и да я спаси от задушаване. Междувременно от здравия й крак извадил кърлеж, който бил в нея поне няколко дни.
Никой от медицинския екип не можел да повярва как след толкова страшно падане германката се отървала само с толкова леки травми. Тя самата също споделила, че докато летяла към земята, й се явил свети Иван Рилски, което я навело на мисълта, че е получила свещена помощ. Пострадалата туристка смятала всяка година да се връща у нас, за да посещава гроба му и манастира, които я спасили. „Сигурно ми е било писано да падна отвисоко и да загина на място. Можеше да се случи навсякъде.

Добре че беше в Рилския манастир, за да получа Божия помощ и спасение“, разправяла немската гражданка на нашенци в болницата.
За чудесата на св. Иван Рилски има изписани хиляди страници благодарствени писма, сред които най-впечатляващи са случаите на изцерен глухоням по рождение, спасен мъж от болно сърце, зачеване и раждане на здраво дете, след като семейството му го обрича на светеца, както и редица избавени от бедствия и смърт хора и животни от векове насам.Скръбна вест. Почина един от най-обичаните български духовници и символ на цял манастир. Последен поклонБългарското духовенство потъна в печал, след като стана ясно, че е починал игуменът на Калугеровския…Jan 12 2018skafeto.com

loading...