чуждите приказки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една поучителна притча за това как трябва да се доверяваме на личния си опит, а не на чуждите приказки, предоставена ни от Съновник.бг.

Един мъж успял да улови с голи ръце птица и поискал да я занесе вкъщи, за да я готви и да я изяде с децата си. Но за негова изненада птицата проговорила, докато я дължал в ръцете си.

– Господине, през живота си сте изяли толкова месо от крави и овце. Мислите ли, че моето от малкото ми тяло може да засити глада ви. Пуснете ме на свобода, а в замяна аз ще ви дам три мъдри съвета.

Мъжът предпочел да чуе мъдростите на птицата и затова я пуснал.

Птицата отлетяла до отсрещното дърво и казала първия си съвет: Не вярвай на абсурдни обещания, независимо кои ти ги казва, дори и говорещи птици.

След това птицата отлетяла до покрива на най-близката къща и оттам казала третия си съвет: Не съжалявай за пропиляния шанс. Под моето крило е най-голямата перла на света и с нея ти и децата ти щяхте да живеете богато до края на дните си.

Когато чул това, мъжът се разплакал като малко дете, а птицата отново се обърнала към него.

– Нали ти казах да не съжаляваш за пропиляния шанс и да не вярваш на абсурдни обещания. Мислиш ли, че моето малко тяло може да пази най-голямата перла на света

Третият ми съвет е винаги да се учиш от личния си опит, а не от думите на другите.

Виж още:Важно е всеки да знае притчата за приоритетите в живота!В притчата човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Sep 30 2020skafeto.com

Хубаво е всеки да знае тази притча – колко приятели трябва да има човекВеднъж един мъж отишъл за съвет при известен с мъдростта си старец и му задал следния интересен въпр…Sep 25 2020skafeto.com