приложения на солта

Солта е продукт, който използваме ежедневно у дома. Тялото ни се нуждае от определено количество сол, за да може да функционира нормално. Разбира се, нищо прекалено не е добре, но и пълното лишаване от нещо, също може да доведе до негативни последици. А освен това има някои приложения на солта, които наистина ще ви изумят и ще ви накарат да се заредите с този продукт в по-големи количества, дори да не го ползвате по предназначение.

Безсолните ястия сякаш губят целия си вкус, или по-скоро не го придобиват напълно. Ето защо всеки от нас винаги има сол у дома. Но някой предположил ли е, че солта не е само кралицата на кухнята. Тя може да ви стане помощник по много въпроси. Не вярвате? Е, сега от jenata.blitz.bg разкриват осем неочаквани трика, които може да направите, благодарение на солта. Тя може да се използва за почистване, като медицински продукт, разкрасителен такъв и какво ли още не. Ето за какво друго може да използвате солта:

Миене на прозорци
Говорим за прозорците в къщата, в апартамента, в колата и изобщо всички гладки повърхности. Те ще искрят като нови! За целта разбъркайте 2 супени лъжици сол в 3 литра топла вода и измийте прозорците. Толкова е просто, но ефектът е невероятен. Използвайте същото решение, ако е необходимо да премахнете замърсяване от мебелите.

Пране
Всеки от нас се разстройва когато дрехите му имат петна, а да не говорим, ако дори и след пране те останат. Да не говорим колко е неприятно пък цветът на дрехите ни да избледнее. Но точно тук идва на помощ солта. Сипете малко сол върху петното (без значение дали е „прясно“ или е вече засъхнало). След това изперете дрехата по нонрмален начин и ще останете супер приятно изненадани от ефекта.

Медицина
За болка в зъбите можете да приготвите разтвор от вода и сол и да изплакнете устата си. Това е всичко. Болката скоро ще отмине. Ако пък пастата ви за съби е свършила, а ви трябва, то не се притеснявайте. И тук солта върши чудесна работа. Смесете сол с малко йод (но внимавайте, не се уливайте в дозировката) и готово – имате паста за зъби.

Забравете за потните и смрадливи крака
Ако изпотяването на краката ви измъчва, то пак заложете на помощ от страна на солта. Пригответе най-простия „мехлем“ и го използвайте като вана. Ще ви трябват 3 с.л. сол, 8 л. вода, ¼ сапун. Не само изпотяване, но и упорита миризма ще отмине. Не забравяйте да намажете краката с овлажнител след процедурата.

Неприятните миризми в печката
Ако неприятната миризма идва от печката и изобщо не изчезва, то тогава се отървете от нея, като добавите сол с канела вътре и включите за кратко на ниски градуси. Това е всичко!

За чистене на домашна посуда
Ако имате чинии или домашни посуди, изработени от мед или сребро, тогава със сол можете перфектно да ги почистите. В същото време металът няма да се влоши или почернее.

Запушени канали
Проблем със запушването на каналите възниква в най-неподходящия момент. Ако скъпите препарат за отпусшване на каналите не вършат работа, то тогава пробвайте със сол! Тя бързо ще се справи със запушването, както в банята, така и в кухнята. Но какво да направите? Лесно е! Само изсипете солта в канала и отгоре налейте вряла вода.

Като скраб
Солта може да се използва за козметични процедури, като я добавите към някои от любимите си етерични масла. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Учените отсякоха: Вредата от солта е преекспониранаСолта е вещество, което е полезно за нас, когато го употребяваме в умерени дози. Разбира се, ако пре…Sep 22 2019skafeto.com3 признака, че прекаляваме със солта в хранатаНатриевият хлорид (готварската сол) е основна хранителна добавка и играе важна роля във физиологията…Jul 27 2019skafeto.com

loading...