забранени за външни посетители

Върнете се назад в детството си и си спомнете онези заключени чекмеджета на мама и татко, към които винаги сте имали голям интерес и сте искали да разберете какво се крие вътре. Човешкото любопитство няма граници и когато ни кажат, че нещо е забранено, ние веднага започваме да си задаваме въпроса: „Защо?“. Точно така ще се почувствате, след като прочетете кои са 10-те най-забранени за външни посетители места на Земята. Затова седнете, отпуснете се и се пригответе да заинтригувате любопитството си на максимум.

10Остров Северен Сентинел

Отбранителна войска на брега на острова | © Christian Caron — Creative Commons A-NC-SA

Бенгалски залив, Индийски океан

Островът е обграден с коралови рифове и по-голямата част от него е покрита с гори. Северен Сентинел е родина на сентинелците, коренното население на острова. Тяхната популация към 2018 г. е оценена на 39 души. Те отказват контакт с външни хора и са настроени изключително враждебно към тях. Това е едно от последните племена, с които все още не е установен контакт. Тъй като евентуален досег с външни лица може да донесе болести, към които сентинелците нямат имунитет, или да предизвика насилие, около острова е установена забранена зона с радиус 4,8 km.

Назад

10 черни дупки гълтат хора на морето, това са най-опасните места за плуване по българските плажове (КАРТА)Над десет са опасните плажове по българското Черноморие, на които най-често се случват тежки инциден…Aug 7 2019skafeto.com