10 закона на кармата

Кармата е нещо, в което не всеки вярва. Или поне до момента, когато не му се наложи. Обикновено, когато ни се случи нещо необяснимо, тогава се сещаме за нея и решаваме, че може би именно кармата е причината за това, което ни е сполетяло, било то добро или лошо. Днес ще ви представим 10 закона на кармата, които е добре да следваме, ако искаме да бъдем щастливи и в добро състояние на духа.

Всички сме чували за кармата, но като че ли сме леко объркани относно нейното значение, пишат от az-jenata.bg. Това понятие най-просто би могло да се обясни като действия, отнасящи се до духовния принцип за причината и следствието, където намеренията и действията породени от индивидуална причина определят бъдещето на индивида. Кармата има закони, които ни напомнят как да действаме, ако искаме нашите намерения и действия да ни донесат това, което желаем. Вижте някои от тях.

Великият закон: „Каквото сееш, това ще пожънеш.“
Простото обяснение на този закон е това, че нашите мисли и действия имат последствия – добри или лоши. Ако желаем мир, любов, хармония, просперитет и т. н., трябва да сме склонни да действаме според това. Това също е известно като „Законът за причината и следствието“. Също така, енергията (мисълта, действието), която внасяме в света, има последица, непосредствена или не.

Законът на сътворението: „Това, което желаем, идва чрез участие“.
Животът, който виждаме около нас, е създаден от намеренията на човека. Тъй като сме едно с Вселената, нашите намерения определят еволюцията на творението. Тъй като това, което ни заобикаля, става част от нас, наша отговорност е да гарантираме, че тази обстановка е благоприятна за нашите желания.

Законът на смирението: „Отказът да приемеш това, което е все още, ще бъде това, което е“.
Приемането е почти универсална добродетел в много системи на вярвания. Просто казано, първо трябва да приемем настоящите обстоятелства, за да ги променим. Като се съсредоточаваме върху отрицателните, вместо да правим промени за да ги отразим, ние се ангажираме с резултат с нулева стойност. Ето защо, ако искате да промените нещо в живота си, не се самосъжалявайте, а действайте.

Законът за растежа: „Нашият собствен растеж е над всяко обстоятелство“.
Единственото нещо, върху което имаме контрол сме самите ние. Последващото действие (или бездействие) спрямо даден мотив ще доведе до положителни или негативни обстоятелства в живота ни. Истинската промяна възниква, само ако поемем ангажимента да променим това, което е в сърцето ни.

Законът на Отговорността: „Нашият живот е резултат от собствените ни действия, нищо друго.“
Когато имаме сътресения в собствения ни живот, често усещаме в себе си турбулентност. Ако искаме да променим живота си, трябва да променим нашето съзнание и обкръжение.

Законът за връзката: „Всичко във Вселената е свързано както с големите, така и с малките неща.“
Нашето минало, настояще и бъдеще са свързани. След като е така, ние трябва да се заловим за работа, за да променим тези връзки, ако искаме нещо различно.

Законът на концентрацията: „Не можем да насочим вниманието си отвъд една задача, преди да я решим.“
Относно нашия духовен растеж, не можем да имаме негативни мисли или действия и да очакваме да растем духовно. Трябва да насочим цялото си внимание, за да постигнем всяка желана задача. Да действаме с малки стъпки всеки ден, до постигането ѝ. Ако мислим, че ще се провалим, то това със сигурност ще стане.

Законът за гостоприемството и даването: „Демонстрирането на нашата самоотверженост показва истинските ни намерения“.
Това, в което твърдим, че вярваме, трябва да се прояви в нашите действия. Самоотвержеността е добродетел само, ако се приспособяваме към нещо друго, освен към себе си.

Законът на промяната: „Историята се повтаря, освен ако не се промени.“
Съзнателният ангажимент за промяна е единственият начин за влияние върху миналото. Историята ще продължи по неконструктивен път, докато положителните енергии не я насочат другаде.

Законът тук и сега: „Настоящето е всичко, което имаме“.
Помислете колко често гледате назад в миналото или мислите за бъдещето, без да се фокусирате върху настоящето. Тези мисли не ни помагат да подобрим живота си, да постигаме целите си. Ето защо се възползвайте от възможностите на настоящето.Датата на раждане предсказва цялата съдба на човека: Вижте каква е вашата кармаВекове наред хората се опитват да разкрият тайната на съдбата и поне малко да зърнат бъдещето. Споре…Sep 3 2019skafeto.comТози мъж доказа, че кармата съществува. Ето каква е историята му (СНИМКА)Кармата по дефиниция означава някакво действие и се свързва с принципа за причината и следствието. С…Jul 19 2019skafeto.com


loading...