интересни

Светът, в който живеем, е огромен и загадъчен и никой не може да знае всичко за него. Въпреки това, чрез ученето на все повече и повече факти за него, можем да се доближим до опознаването му. Именно те ни позволяват да сравняваме данни, да откриваме интересни паралели и да оценяваме неговото разнообразие, пише dama.bg.

Те ни дават възможност да забележим неща, които другите не могат. Сигурни сме, че много малко хора знаят например за съществуването на диамантен град в южната част на Германия.Забавни и интересни факти, за които не сте подозиралиЕто няколко интересни неща, които едва ли знаете, но със сигурност ще ви станат интересни, споделени…Apr 9 2019skafeto.com

1. Дясното ухо чува по-добре от лявото. Това е така, защото двете половини на мозъка не работят по един и същи начин. През детството си сме по-ориентирани към лявата му страна, а тя е отговорна за речта и езика. След това просто свикваме.

2. Мъжките делфини „дават“ подаръци на женските. Те ги представят като символ на сериозните си намерения.

3. В Китай бялото е цветът на траура.

4. Овцете могат да разпознават лицата на хората дори на снимка.

5. Съществува град, който се състои от 72 тона диаманти – те са в стените и в материалите на сградите (Ньордлинген, Германия).

6. Индийските домакини притежават 11% от световния златен резерв. Това означава, че те имат повече злато от Швейцария, САЩ и Германия заедно.

7. Китовете изскачат от водата, за да общуват. Те издават силен шум, за да привлекат други китове, които не са на повече от 3,9 километра.

8. Подобно на хората, котките могат да бъдат десничари или левичари.

9. Дъното на океана се деформира от теглото на водата.

10. Животните също издухват носовете си, но за тях е много трудно. Жирафите използват езиците си, а приматите – пръчки.Любопитни факти за кафетоКато едни истински фенове на кафето, няма как да пропуснем да споделим тази наскоро прочетена от нас…Apr 6 2019skafeto.com

loading...