11Има ли вдъхновяващи жени в 21-ви век?

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Едва ли има някой, който се съмнява в супер-силите на жената, символ на любовта и сътворението. Женската супер-сила е вродена в нейното енергийно тяло и тя определя динамиката на живота още в зародиш. Ето защо, жените с радост приемаме да бъдем определяни като „нежната половина от човечеството“, но не и като по-слабата. И без да държим на конкуренцията, самата дуалност в природата ни налага да сравняваме жената с мъжа и да стигнем до заключението, жените са по-силни, издръжливи и корави от мъжете.

За физическото превъзходство на жените можем да спорим наистина, но факт е, че женският праг на болка, търпение и компромиси е висок. По-висок от този на мъжете със сигурност! В резултат на това и въпреки цялата исторически, йерархически и битово наложена полова онеправданост, животът на жените е по-дълъг, разнообразен и предизвикателен от този на мъжете.

В наши дни има толкова много кампании, организации и инициатори, които се борят за равенството между половете. В историята обаче има много смели жени, които могат да ни служат само за пример в днешното объркано и хаотично време.

Вижте класацията за десетте най-вдъхновяващи жени в историята, които са променили света.

 

Назад

Дотук с мъжкия монопол в IT сектора – програмирането било дело на жениОбект на днешната публикация ще бъде първият компютър, чиято история наистина си заслужава да бъде п…Jun 9 2019skafeto.com