инвестиции
independent.ie

Под инвестиции разбираме дългосрочно влагане на парични средства или капитал за придобиване на финансови инструменти или други активи с цел да се постигнат печелившо възвръщане във формата на лихва, друг доход или повишаване на стойността на инструмента.

Независимо дали управлявате бизнес или получавате фиксирана месечна заплата е разумно да вложите част от спечелените пари като спестявания. От друга страна, заслужава си и част от спечеленото да бъде вложено в някаква инвестиция. Всеки знае, че се крие огромен риск в това, но един известен българин неотдавна казваше „Риск печели, риск губи!“. В днешната статия сме ви подготвили класация с 10-те най-доходоносни инвестиции на всички времена.

10Alibaba.com

Alibaba.com

Сайтът Алибаба е проектиран като търговска платформа за малки фирми, той е англоезичен виртуален пазар, който  дава възможност на дребни производители, базирани най-често в Китай, Индия, Пакистан, САЩ, да продават продуктите си на потребители от цял свят. Собственикът ѝ Джак Ма печели над 9,5 милиона долара на ден, а инвестицията, която се е изисквала да направи за този проект е около 1 милион, които му се възвръщат всеки ден деветократно.

Назад