11 храни

Има някои продукти, които са по-дълготрайни от другите. Днес ще ви представим 11 храни, които можем да хапваме спокойно и след изтичане на срока им на годност, защото те са трайни, особено ако са съхранявани правилно.

При по-малотрайните храни е важно да следите сроковете на годност, но има и такива, при които те не са толкова крайни, пишат от Expert.bg. Не забравяйте, че търговците понякога слагат по-близки дати, за да има повече продажби на продукцията им. От Insider представят няколко храни, които можете да консумирате известно време след изтичането на срока на годност.

1. Пакетираните спагети, макарони и други видове паста могат да се ядат дори цяла година след минаването на срока, стига да не са били отваряни.

2. Зърнените закуски от типа „сириъл“ също спокойно могат да се потребяват около шест месеца след датата на пакета.

3. Както добре знаете, суровото месо и суровата риба могат да се държат във фризера между четири и шест месеца и да се ползват без проблем.

4. Консервираните храни имат дълъг живот – те могат да се ядат и година след изтичането на срока.

5. Неотворени пакети замразени плодове и зеленчуци продължават да са годни до осем месеца след отминаването на датата.

6. Буркан с фъстъчено масло може да се яде и година след срока на годност. Разбира се, ако не е отварян.

7. Кетчупът и горчицата също могат да се ползват около половин година след срока.

8. Зелените листни зеленчуци, включително пакетираните салати, могат да се „съживят“, като се поставят във вода с лед, дори след срока на годност.

9. Неотворен йогурт издържа още една седмица в хладилника след датата.

10. Хляб, по който няма мухъл, може да се яде спокойно дори след срока на годност.

11. Медът, както повечето от вас вероятно знаят, не се разваля и може да престои дори години. Важно е обаче да не се излага на влага.
Разбира се, винаги оглеждайте внимателно храните и се доверявайте на обонянието си да ви подскаже дали даден продукт все още е годен за употреба. Не рискувайте с храни, в чието качество не сте сигурни! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!6 храни и напитки, които подобряват женското здравеЖенското здраве се различава от мъжкото, предимно заради различните нива на хормоните, които се прои…Oct 28 2019skafeto.comЛюбимите ни храни, които цял живот сме яли грешноЛюбимите ни храни са онези продукти, които можем с удоволствие да хапваме с дни наред, без да ни омр…Oct 12 2019skafeto.com


loading...