16-и февруари

Днешният ден, 16-и февруари, е определен от Европейския съюз за Международен ден на пощальоните и куриерите. Професията на „вестоносците“ е сред най-древните, а в стари времена е била изпълнена с много рискове и напрежение. Едва ли е случайно, че и до наши дни е останал изразът: “Не убивай вестоносеца”.

Още в Древна Гърция, Римската империя, Египет, Персия и Китай са съществували добре развити държавни пощенски връзки, които са се осъществявали с пешеходци или конници посредством щафета.

Дори и днес обаче, в ерата на интернет, куриерските услуги са неизменна част от всекидневието ни. Вероятно затова хората от тази професия си имат официален празник и освен това има още един ден, в който празнуват – на 9 октомври, например, се отбелязва Световният ден на пощата.Страхотна молитва за здравеСъществуват много и различни молитви, които са заредени с различна енергия. В зависимост от това кол…Feb 13 2019skafeto.com

Първият известен пощенски документ, открит в Египет, датира от 255 г. пр. Хр. Но дори и преди това пощенски услуги са съществували в почти всички континенти, поети от куриери, обслужващи крале и императори. Целта на съюза е да осигурява организиране и усъвършенстване на пощенските служби, развитие на международното сътрудничество и оказване на техническа помощ за развиващите се страни в тази област.

Световната пощенска конвенция от 1874г. определя общите експлоатационни и тарифни правила на международната пощенска служба. От 1 юли 1879 година България е пълноправен член на Всемирния пощенски съюз. През 1880 г. Княжеството получава първата покана за конференция в Париж и това е началото на официалните международни контакти на българските пощи.

Честит празник на всички, които се грижат за нашите писма и пратки и които правят всичко възможно, за да пристигнат те на точното място в точното време!С тази молитва ще привлечем прекрасни неща в живота сиВсяка молитва е насочена към някакви наши желания, които ние истински искаме да се сбъднат, но опред…Feb 10 2019skafeto.com

loading...