2 яйца дневно

Яйцата са един от продуктите, които са много богати на белтъчини. Те са полезни за организма ни, но дори и с тях не бива да прекаляваме. Днес ще ви представим какви резултати ще има, ако ядем по 2 яйца дневно.

Яйцата отдавна са продуктът, който всеки има в хладилника си и почти винаги похапва. Но има един много важен въпрос, свързан с тях, предават от jenata.blitz.bg. А именно „Колко яйца могат да се ядат на ден и това да бъде здравословно?“. Лекарите не дават категоричен отговор на този въпрос. Сега е редно да отбележим, че две яйца на ден ще имат много положителен ефект върху здравето и не само. Защо си струва да ядете по две яйца на ден. Ето какви промени ще настъпят в тялото ви, ако ядете по две яйца на ден:

Защита на мозъка
Всеки ден, консумирайки две яйца, вие доставяте на мозъка си достатъчно количество фосфолипиди, които са отговорни за паметта и участват в нормалното функциониране на мозъка.

Ясна визия
Яйцата съдържат голямо количество лутеин, вещество, което участва пряко в „осигуряването“ на човек с ясно и прецизно зрение. Ако лутеинът е недостатъчен в организма, зрението може да бъде нарушено.

Силни кости и зъби
Експертите смятат, че консумирайки две яйца на ден човек получава „допълнителна“ доза витамин D, която подобрява усвояването на калция от други храни и следователно спомага за укрепване на костите и зъбите.

Здрав черен дроб
Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, които вече бяха споменати по-горе, допринасят за елиминирането на токсините от черния дроб. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Невиждан способ за варене на яйца побърка мрежата (Видео)Едно от най-простите неща, които можем да направим в кулинарно отношение е варене на яйца. Всеки чов…Nov 18 2019skafeto.comТази рецепта за нула време стана любима на цял свят – яйца „Слънце в облаци“Днес ще ви предложим една рецепта, която покори целия свят, при това за съвсем кратко време. Първо с…Nov 15 2019skafeto.com

loading...