за брак

Когато встъпим в брак, това означава няколко неща. На първо място значи, че сме открили човек, с когото се разбираме отлично, обичаме се и сме готови да прекараме живота си с него, защото си пасваме както като манталитет, така и като принципи и възприятия за света. Освен това обаче бракът е огромна отговорност, защото много хора решават още при първата трудност да избягат. Когато сме създали семейство, трябва да се научим, че ще има напрегнати моменти, ще има спорове, но ще трябва да сме готови на компромиси, ако искаме семейството ни да просъществува.

Според Каролайн Фолкнър, най-известният астролог на Великобритания, звездите прогнозират, че 2020 г. ще бъде най-добра за тези, които решат да се оженят, предаде БГНЕС. Това ще се дължи на конфигурацията между планетите, предават от actualno.com. През 2020 година Сатурн, Юпитер, Плутон, Марс и Луната, ключови планети, които са символ на преданост и емоционална стабилност, ще бъдат в една линия, пише Сител. Това събитие не се е случвало от 60-те години на миналия век – период, известен още като „ерата на любовта“. Идеалният ден за сватба ще бъде 20.2.2020, информира астрологът.

Сватбата е церемония, в която двама души сключват брак или подобен институционализиран съюз. Сватбените традиции и обичаи варират в различните култури, етнически групи, религии, държави и социални прослойки. Повечето сватбени церемонии включват размяната на брачни клетви, златни халки, получаването на подаръци (материални, нематериални и символични) и публичното признаване на брака от лице, имащо законовото право да го обяви за официален. Често се носи специално сватбено облекло, а церемонията е последвана от прием/празненство. Допълнително по време на самата сватбена церемония може да има музика, поезия, молитви, четения от свети писания и други традиционни прояви. При извеждането на булката се пее песен. Родителите на младоженеца са наричани от булката — свекър и свекърва. Братът на младоженеца е наричан от булката девер.

Съхраняването на живота и продължаването на рода са най-важните ценности за човека. Затова сватбата, която отбелязва създаването на ново семейство, е особено голям празник. Традицията е булката да носи бяла рокля и букет.Тя ще смени фамилията си с тази на мъжа си, ако реши. След церемонията се празнува и като свърши празненството младоженецът и булката имат брачна нощ.Варненска сватба взе ума на чужденцитеСватбата е момент в живота на всеки от нас, когато не само започваме изцяло но етап, но и искаме да …Sep 30 2019skafeto.comКои са годишнините от сватбата и какво означаватСватбата поставя ново начало в живота на хората. След като двама души се венчаят, те имат нови хориз…Sep 14 2019skafeto.com

loading...