кариерни уроци

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Кариерата е важна за всеки от нас, не само защото ни дава възможност да си осигурим прехраната си, но и защото ако сме добри в това, което правим, то ни носи вътрешно удовлетворение. Понякога обаче правим грешки и това е съвсем нормално. Днес ще ви представим някои кариерни уроци, които научаваме твърде късно и по трудния начин.

Защо толкова често предпочитаме да научим уроците си по трудния начин? Можем да кажем на малкото си дете да не скача от масичката за кафе, но в крайна сметка само минути по-късно то ще е с ожулени колене и сцепена устна след скока, пишат от iwoman.bg. Можем да искаме любовен съвет от приятелка, но сме съвсем наясно, че пак ще направим това, което сме си решили. Е, същото важи и за кариерата. Жените сме по-склонни да реагираме емоционално и често се питаме: „Защо нямаше кой да ми каже това преди 5 години?“.

Ето кои са уроците, които понякога научаваме доста късно.

1. Не можем да контролираме чуждите емоции и чувства
Слава богу, че не е нужно да сте отговорни за това как майка ви се чувства. Или шефът ви. Или вашият нестабилен колега. Запомнете, че нямате никаква вина за чувствата на околните, затова спрете да се опитвате да угодите на всички. Дори мислите на децата ви не са ваша отговорност. Единственото нещо, което можете да контролирате, е вашето собствено мислене и именно то определя преживяването на всяка една ситуация.

2. Поставяйте под съмнение собствените си предположения
Сигурността на всичко се основава на предположения, а предположенията са рискове. Суровите данни, дори когато са анализирани от експерти, са подложени на предположения и са променливи. Както се казва – „два пъти мери, веднъж режи“. Колкото и да сте сигурни в себе си и собствените си възможности, критичното мислене е ваш приятел.

3. Инвестирайте време и усилия в процеса, а не в резултата
Резултатите ви не винаги доказват вашето мислене. Много по-важно е да изградите цялостна концепция, варианти и планове, да усъвършенствате собственото си мислене. Само така, ако не постигнете желаните резултати, ще можете да се върнете и да видите къде бъркате.

4. Самоувереността е вашата готовност да изпитвате чувства
Да сте самоуверени не означава, че сте по-смели, по-умни или по-добри от всеки друг. Увереността не е отсъствието на страх. И не е сигурно, че ще успеете, ако сте такива. Увереността е, когато си позволите да чувствате тревожност или страх,но решите да действате въпреки или заради него.4 съвета ни позволяват да балансираме между кариерата и щастливите децаВ днешно време все повече жени отлагат създаването на семейство и деца, защото искат да изградят кар…Sep 9 2019skafeto.comТези две зодии командват парада! Родени са за лидери, а успешната кариера им е в кърпа вързанаТези две зодии са родени да бъдат лидери и това е извън всякакво съмнение!
Най-голям шанс за голяма …
Oct 19 2018skafeto.com


loading...