как да не се напиваш

Няма как да се отрече, че руската разузнавателна агенция КГБ беше една от легендарните служби за сигурност, известна заради своя шпионаж, насилствени методи и широкообхватно влияние върху световните дела. Цялото обучение и опит на разузнавачите винаги са будили интереса на обществеността, но ние сме подбрали специално едно от забавните познания – това как да не се напиваш.

Както пише в спомените си един от бившите служители на КГБ Вячеслав Щербаков, само две категории хора не пият: болните и доносниците. И тъй като всеки специален агент не иска да прилича нито на първия, нито на втория, умението да пие и да не се напива, но да продължи да се контролира, е едно от най-важните, които трябва да притежават сътрудниците на КГБ.

Почти всеки от служителите на КГБ, работещи в чужбина, имал своя собствена рецепта за коктейл срещу махмурлук, той помагал за бързото възстановяване след вчерашното пиене, съобщават световните издания.

В зависимост от националните и кулинарни особености на страната, в която се налагало да се работи, рецептите значително се различават:

🇬🇧 във Великобритания се използвала смес от доматен сок, яйчен жълтък и няколко капки коняк;

🇩🇪 в Германия използвали маринована риба, приготвена с лук и кисело мляко;

🇨🇳 в Китай водка, коняк или уиски се пие обезателно със зелен чай, който спомага за извеждането на алкохола от тялото;

🇲🇽 в Мексико от сутринта използват гъста и много пикантна телешка супа с царевична каша;

🇫🇮 във Финландия вместо подобна рецепта направо отиват в сауната.

5 тайни рецепти на КГБ как да не се напиваш

А възможно ли е да се научите да пиете, но да не се напивате?

Да. Има няколко метода, тествани и потвърдени от научни изследвания, свързани със свеждането до минимум на въздействието на алкохола върху тялото.

Но преди да разкажем за тях, струва си да разсеят няколко мита. Например, че едно сурово яйце, изпито преди злоупотреба или супена лъжица олио, ще ви помогне да пиете, без да се напиете. Или че изобилните мазни храни „обвиват“ стомаха и пречат на усвояването на алкохола. Всъщност нищо от това няма да ви помогне да пиете дълго и да не се напиете.

Следните съвети от бивши служители на КГБ са много по-ефективни:

солидна закуска и малко водка – един час преди банкета. В този случай тялото ще започне по-рано да произвежда ензими, които предварително разграждат алкохола и интоксикацията ще настъпи по-бавно;
5 тайни рецепти на КГБ как да не се напивашадсорбенти или таблетки… „Мезим“, „Фестал“ или просто активен въглен са най-доброто средство за нормализиране на храносмилателния тракт преди пиенето;
5 тайни рецепти на КГБ как да не се напивашвитамин С: Лимон, цитрусови плодове, лук – всички тези продукти са богати на витамин С, който предотвратяват интоксикацията;
5 тайни рецепти на КГБ как да не се напивашНе смесвайте. Това правило е познато на всички – не трябва да смесвате различните напитки, особено газирани;
5 тайни рецепти на КГБ как да не се напивашДвижете се повече. Човек, който просто седи на маса, яде и пие, се напива по-бързо от някой, който участва в танци и конкурси.
5 тайни рецепти на КГБ как да не се напивашСпоред думите на много бивши разузнавачи и служители от КГБ, тези прости правила са им помогнали в голяма степен.

loading...